ΥΠΕΞ: Σχέδιο εκκένωσης και για ομογενείς που επιθυμούν από την Ουκρανία

ΥΠΕΞ: Σχέδιο εκκένωσης και για ομογενείς που επιθυμούν από την Ουκρανία

Επί τάπητος  από το Υπουργείο Εξωτερικών, σχέδιο εκκένωσης όσων Ελλήνων ομογενών ζούν στην Μαριούπολη, την Οδησσό ή και άλλες περιοχές της Ουκρανίας, καθώς και των Ελλήνων πολιτών που εργάζονται εκεί . Το σχέδιο εκκένωσης και τα εναλλακτικά σενάρια εξετάζονται λεπτομερώς και πιθανότατα θα «κλειδωθούν» σε έκτακτη σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για το απόγευμα σήμερα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές «υφίσταται ήδη σχέδιο εκκένωσης» Ελλήνων Ομογενών και πολιτών από την Ουκρανία , οι λεπτομέρειες του οποίου μένουν για την ώρα μακριά από την δημοσιότητα για λόγους ασφαλείας των ομογενών, αλλά για να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια κατά της διαδικασίες μετακίνησεις τους.  Η Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο και τα Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις (στις 14 και στις 22 Φεβρουαρίου) με τις οποίες αποθάρρυνε έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, συνιστούσε στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν άμεσα και προέτρεπε όσους Έλληνες πολίτες επιθυμούν αρωγή για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές στην Ουκρανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι