Υπό έλεγχο οι πυρκαϊές σε Βοιωτία και Μυτιλήνη – Φωτιά και στο Άλσος Βεΐκου

Υπό έλεγχο οι πυρκαϊές σε Βοιωτία και Μυτιλήνη – Φωτιά και στο Άλσος Βεΐκου

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το απόγευμα της Πέμπτης, για δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν  σε Βοιωτία και Μυτιλήνη, αλλά και στο Άλσος Βεΐκου στην Αττική

Στη Βοιωτία η εικόνα είναι ήδη βελτιωμένη. Η πυρκαϊά ξεκίνησε όμως από δασική έκταση στην περιοχή της Θίσβης και γι΄αυτό έγινε μεγάλη επιχείρηση. Επιχειρούν 39 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και γίνονται ρίψεις νερού από τρία αεροσκάφη και  από έναελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαϊά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Παύλος της Λέσβου. Εκεί επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και  μία ομάδα πεζοπόρου ενώ γίνονται ριψεις νερού από τέσσρεα αεροσκάφη “Πετζετέλ”. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και  εθελοντές.

Στο Αλσος ΒεΪκου η φωτιά εκδηλωθηκε  σε χαμηλή βλάστηση, ενώ για την επιχείρηση κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Στην επιχείρηση συνεισφέρουν και εθελοντές.

Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που ειχε ξεσπάσει στις 2.30 μ.μ. σήμερα στη Νάξο, κοντά στο αεροδρόμιο αλλα και σε ξενοδοχεία που ειναι πάντως κλειστά. Κινητοποιήθηκαν  5 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άνδρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι