Υπό παραίτηση ανεμβολίαστος διοικητής νοσοκομείου

Στον "αυτόματο πιλότο" ο Covid – 11 κρούσματα ευλογίας των πιθήκων, Όλγα Μαύρου

Την παραίτησή, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να υποβάλει ο αντιστράτηγος διοικητής του ΝΙΜΙΤΣ (Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού), επειδή φέρεται να είναι ανεμβολίαστος και τέθηκε ζήτημα από την πολιτική ηγεσία. Σχετικά με το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας) Μιχάλης Γιαννακός είπε ότι η παραίτηση ζητήθηκε από το υπουργείο Άμυνας.

Ο ίδιος πάντως καταγγέλλει ότι σε μια σειρά νοσοκομεία οι διοικητές «κάνουν τα στραβά μάτια». «Στο ΝΙΜΙΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος. «Υπάρχουν όμως  πολλά νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία και αυτά δεν καλύπτονται. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο», ανέφερε ο κ. Γιαννακός.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΝΙΜΙΤΣ, κ. Ευάγγελος Χαλκιάς, είπε σχετικά: «Έχουν καθυστερήσει να βγουν τα έγγραφα των αναστολών. Ευελπιστώ μέχρι τέλος της εβδομάδας να επιδοθούν. Δηλαδή αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς. Να τελειώσει αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να στείλουμε τα κενά στην ΥΠΕ για ν’ αρχίσει να μας στέλνει προσωπικό». Πάνω από 100 υπολογίζονται οι ανεμβολίαστοι στο ΝΙΜΤΣ, όπου οι οργανικές θέσεις είναι 690.

Ελλείψεις σε προσωπικό

Σε πολλά νοσοκομεία το ανεμβολίαστο προσωπικό δουλεύει κανονικά , λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ίδια στιγμή αυξάνεται η ανησυχία για την ασφαλή λειτουργία νοσοκομείων που μένουν χωρίς προσωπικό. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ΕΚΑΒ όπου περίπου το 35% παραμένει ανεμβολίαστο. Στο νοσοκομείο Δράμας για παράδειγμα, από τους 19 τραυματιοφορείς, οι 11 είναι ανεμβολίαστοι. Συνολικά 96 υγειονομικοί έλαβαν το έγγραφο της αναστολής και είναι αμφίβολο αν το νοσοκομείο μπορεί να εφημερεύσει κανονικά.

Στις Σέρρες τέθηκε σε αναστολή διευθυντής τμήματος αναισθησιολογίας, πόστο σημαντικό για τις ΜΕΘ. Τώρα στο νοσοκομείο που είχε ήδη έλλειψη αναισθησιολόγων, απομένει μόνον ένας αναισθησιολόγος. Έχουν ήδη αναβληθεί επ’ αόριστον εκατοντάδες χειρουργεί. Στην Πάτρα, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, επειδή στάθηκε αδύνατον να βγουν οι βάρδιες, δεν έχουν τεθεί σε αναστολή οι περίπου εκατό ανεμβολίαστοι. Σε αναστολή τέθηκαν 92 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης, δηλαδή περίπου το 14% του συνόλου, οπότε και εκεί είναι άγνωστο αν καλύπτονται οι βάρδιες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι