Υπό στρατιωτική παρουσία συνεδριάζει το Κογκρέσο για τον Τραμπ

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Το αμερικανικό Κογκρέσο ξεκίνησε σήμερα το πρωί (σ.σ. έχουμε 7 ώρες διαφορά) τη συζήτηση σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται ότι ενθάρρυνε την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να σημειωθούν πέντε θάνατοι.

Η ψηφοφορία για το κατηγορητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 15:00 (22:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να γίνει σήμερα ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο για την καθαίρεσή του. Η προηγούμενη παραπομπή του ήταν το Δεκέμβριο του 2019. Τότε είχε κατηγορηθεί ότι για να πιέσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ερευνήσει τον Τζο Μπάιντεν (και τον γιο του Μπάιντεν), κωλυσιεργούσε και καθυστερούσε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τη χώρα. Για εκείνο το ζήτημα απαλλάχθηκε από την Γερουσία ή Άνω Βουλή, η οποία είναι το δεύτερο σώμα που μαζί με τη Βουλή των Αντιπροσώπων συναποτελούν το Κογκρέσο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι