Σώος ο ένας αγνοούμενος στο Ποσείδι – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο

Σώος ο ένας αγνοούμενος στο Ποσείδι – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο

Σώος βρέθηκε ο ένας από τους δύο κολυμβητές που παρασύρθηκαν χθες το απόγευμα ανοιχτά στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Χθες είχε εντοπιστεί άλλος ένας της παρέας, ενώ οι έρευνες για τους δύο συνεχίζονταν όλη τη νύχτα και από νωρίς σήμερα το πρωί συμμετείχε στην προσπάθεια και ελικόπτερο.

Οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από τους αρχικά τρεις αγνοούμενους λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου τον οποίον μετέφεραν στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο δεύτερος που εντοπίστηκε πριν από λίγο βρέθηκε ανοιχτά από εμπορικό πλοίο που ειδοποίησε το λιμενικό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι τρεις φίλοι, υπήκοοι της Βόρειας Μακεδονίας, 25,28 και 30 ετών επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην παραλία του Ποσειδίου, ενώ φυσούσαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ με αποτέλεσμα να παρασυρθούν στα ανοιχτά. Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού και άλλα σκάφη ιδιωτών.

Τα προβλήματα από τα μπουρίνια

Η χθεσινή κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Χαλκιδική, τη Θάσο, την Σκύρο και την Κρήτη. Οι βροχοπτώσεις, αν και ήταν σύντομης διάρκειας προκάλεσαν πλημμύρες και σε ορισμένες περιοχές μεγάλες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και υποδομές. Προβλήματα αναφέρθηκαν επίσης σε Σκιάθο, Πήλιο, Άρτα, Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης . Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε πως στην Σκύρο λόγω των πλημμυρών διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκύρου-Λιναριάς και σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου, που οδηγεί στην παραλία και αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα. Παραμένει σε ισχύ η διακοπή κυκλοφορίας σε δημοτική οδό στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας, λόγω υλικών ζημιών σε τμήμα γέφυρας που οδηγεί στην παραλία.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Θάσου

Στη Θάσο αναφέρθηκαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε οικισμούς, με πλημμύρες σε ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία, ενώ οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν στην κοινότητα Λιμεναρίων όσο και στην κοινότητα Ποτού, παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα μέχρι τη θάλασσα. Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Ποτό και στα Λιμενάρια, ενώ και σε άλλα σημεία του νοτιοανατολικού τμήματος του νησιού, όπως στην Αστρίδα, έκλεισαν δρόμοι από τα φερτά υλικά που παρέσυραν τα νερά της βροχής.

Πλημμύρισε το κέντρο του Ρεθύμνου

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από τη νεροποντή και στο κέντρο του Ρεθύμνου. Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να μαζέψουν τα εμπορεύματα τους από τα πεζοδρόμια, ενώ στον δημοτικό κήπο, την ώρα της καταιγίδας, οι υπεύθυνοι οργάνωναν την αποσυναρμολόγηση της έκθεσης για την κρητική διατροφή η οποία έληξε πρόωρα χθες το βράδυ. Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν και έγιναν χείμαρροι λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Η ΕΜΥ προβλέπει  για σήμερα εξασθένηση των βροχοπτώσεων και σταδιακή βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και νότια τμήματα, με σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή και τοπικές καταιγίδες στα νότια και βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα τμήματα ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις. Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ στα πελάγη. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες στα ανατολικά και νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Ανατολικής Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις πρωινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν από τα βόρεια, ωστόσο στην Κρήτη οι τοπικές βροχές θα συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως σε ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με παροδικές και τοπικές νεφώσεις. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν τοπικά σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 34, στην Ήπειρο από 9 έως 31 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 9 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28-31 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 19 εώς 27-29, στην Κρήτη από 15 έως 25-36 και στα νότια της Κρήτης έως 32 και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 29-30.

Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού, με σταδιακή βελτίωση έως τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες στα 2-3 μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι