Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Προς την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού οδηγείται η Γερμανία μετά τις συνομιλίες που είχε η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Όλαφ Σολτς που θα τη διαδεχτεί. Η Μέρκελ δήλωσε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο για να περιοριστεί η πανδημία.

Επίσης, το Βερολίνο θα επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, που μπαίνουν σε καθεστώς lockdown. Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος τους σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

Τα νυχτερινά κέντρα θα είναι κλειστά στις κόκκινες περιοχές ενώ οι εκδηλώσεις θα γίνονται ως εξής. Στους εσωτερικούς χώρους έως 50 άτομα και στους εξωτερικούς έως 200. Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί μετά από συζήτηση στην Μπούντεσταγκ και κάτω από την καθοδήγηση του Συμβουλίου Ηθικής στη Γερμανία.

Η Μέρκελ δήλωσε, ότι «Έχουμε καταλάβει ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να παρθούν περισσότερα μέτρα…ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία θα είναι ανοιχτά μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει», είπε η απερχόμενη καγκελάριος.

Ο Όλα Σόλτς είναι και  αυτός υπέρ του υποχρεωτικό εμβολιασμό και τόσο οι Πράσινοι όσο και οι Φιλελεύθεροι που αποτελούν τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιλαδημοκράτες. Ο Σολτς , έχει ταχθεί και υπέρ των απαγορεύσεων για τους ανεμβολίαστους, καθώς έχει δηλώσει ότι η είσοδος στο λιανεμπόριο πρέπει να επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι