Υπογραφή ΚΥΑ για οικονομικό βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το υπουργείο Οικονομικών συνυπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ που αφορά περίπου 130.000 μακροχρόνια ανέργους.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισημαίνει πως επιδίωξή του είναι η πληρωμή αυτή να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα και μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα. Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «Με συνέπεια και ευθύνη, η κυβέρνηση προχωράει σε ακόμα μία οικονομική ενίσχυση για 130.000 μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας μέχρι τέλος Νοεμβρίου από τον ΟΑΕΔ».

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες μέρες. Οι δικαιούχοι θα καταχωρήσουν ή θα επικαιροποιήσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) προκειμένου να τους καταβληθεί αυτόματα η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ. Το κονδύλι του ΟΑΕΔ γι’ αυτή την έκτακτη ενίσχυση υπολογίζεται στα 52 εκατ. ευρώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx