Υποκλοπές: Έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στις 8 Σεπτεμβρίου

Υποκλοπές: Έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στις 8 Σεπτεμβρίου

Στο Ευρωκοινοβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση στις 8 Σεπτεμβρίου το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διερεύνησης της χρήσης παράνομου λογισμικού από τις κυβερνήσεις, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε αυτή την συνεδρίαση θα κληθεί ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Όμως στη συγκεκριμένη ακρόαση δεν θα κληθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης καθώς θα διοργανωθεί ξεχωριστή ακρόαση για τους ευρωβουλευτές-θύματα υποκλοπών.

Το βράδυ της Τρίτης αποφασίστηκε επίσης  να σταλεί αποστολή σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Πολωνία, για τη διερεύνηση του σκανδάλου υποκλοπών με τα κατασκοπευτικά λογισμικά Pegasus και Predator.  Όσον αφορά την ημερομηνία που θα έρθει στη χώρα μας η αποστολή της Εξεταστικής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι