Υποψήφιος για το βραβείο «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» ο Ασάνζ

Υποψήφιος για το βραβείο «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» ο Ασάνζ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι υποψήφιος για το βραβείο «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» αποκάλυψε ο Στέλιος Κούλογλου. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη σύλληψη του συνιδρυτή των Wikileaks «απαράδεκτη».

Από τη Φλώρινα, όπου περιοδεύει, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφέρθηκε στη σύλληψη από τη βρετανική αστυνομία του Τζούλιαν Ασάνζ και αποκάλυψε ότι ο Αυστραλός συνιδρυτής του Wikileaks είναι υποψήφιος για το βραβείο «για μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος», που έχει συστήσει μετά από πρωτοβουλία του η Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου είναι η παρακάτω: «η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ σήμερα το πρωί, στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο, είναι απαράδεκτη. Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι υποψήφιος για το φετινό βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και Δημοσιογράφους, που έχει θεσπιστεί με πρωτοβουλία μου και που θα απονεμηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι