Υπόθεση Καλογρίτσα: Κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας που του ζητεί 3 εκατ. ευρώ πίσω

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Περιπεπλεγμένη η σημερινή μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα,  που επικαλείται ως απόδειξη ανάμιξης του  Αλέξη Τσίπρα ή και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάποια e-mail ιδιωτών προς ιδιώτες, με συνθηματικά, χωρίς (στη μήνυση τουλάχιστον) να τεκμηριώνεται ότι το επίμαχο ποσό των 3 εκατ. ευρώ πήγε στην εφημερίδα Documento καθ΄υποδειξη του Νικου Παππά.

Άλλο πρόβλημα σε τεκμηρίωση συνιστά το γεγονός ότι το e-mail στάλθηκε από έναν ιδιώτη προς άλλον ιδιώτη και ο αποστολέας εκφέρει άποψη για γνώση άλλων, χωρίς η δική του γνώμη να συνιστά απόδειξη της αληθείας όσων επικαλείται σε αυτό.

Ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία επρόκειτο να του δοθούν  όπως λέει, 3 εκατ.  ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αναφορά σε γνώση κυβερνητικών παραγόντων κατά τη γνώμη του προκύπτει από ένα e mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016 το οποίο αποστέλλεται από στέλεχος της ανωτέρω εταιρείας CCC σε συνεργάτη του Χρ. Καλογρίτσα (τον Κυριάκο Τόμπρα).

Η μήνυση ουσιαστικά στρέφεται κατά εκείνων που του ζητούν πίσω τα 3 εκατ. ευρώ για μια υπεργολαβία που δεν υλοποιήθηκε ποτέ και που ήταν εξαρχής εικονική όπως ήξεραν όλοι οι συμβαλλόμενοι, τα δε χρήματα (όπως αναφέρει πάντα η μήνυση) πήγαν καθ΄υπόδειξη του Νίκου Παππά στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Documento

Στο επίμαχο e mail που ο κ. Καλογρίτσας προσκομιζει ως  απόδειξη, αναφέρονται τα εξής:

“Αγαπητέ Κυριάκο,

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας.”

Την μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα την έχει ολόκληρη ο ΣΚΑΙ και μπορείτε να τη διαβάσετε εκεί

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι