Υπόθεση νεκρού βρέφους: Ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς του ιατροδικαστή

Υπόθεση νεκρού βρέφους: Ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στόχος της έρευνας θα είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

Στο ενδεχόμενο της πειθαρχικής διερεύνησης του ιατροδικαστή που ανέλαβε την υπόθεση του 11μηνου βρέφους είχε αναφερθεί το πρωί, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος επισήμανε ότι «είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ανήκουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης προφανώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για το τραγικό σφάλμα που έκαναν». Ο κ. Λέων υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πειθαρχικής τιμωρίας, αυτό θα το αποφασίσει η υπηρεσία τους» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη ο Σύνδεσμος Σύρων προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του 11μηνου βρέφους, σε περίπτωση που ο ιατροδικαστής δεν αναλάβει τις ευθύνες του και δεν ζητήσει συγγνώμη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι