Υπόθεση Βαλυράκη: DNA από την προπέλα του σκάφους του

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σχηματίζεται από το τοπικό Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτήν ή από προπέλα άλλου σκάφους.

Επίσης στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι είδε από απόσταση 500 μέτρων περίπου ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με την κατάθεση της συζύγου του άτυχου πολιτικού –εκείνη είπε ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι. Κατά συνέπεια αν κάποιος από τους δύο δεν κάνει λάθος στις ώρες, ίσως ο αυτόπτης είδε κάποιον άλλον με φουσκωτό σκάφος να λογομαχεί με αλιείς.

Κατά πληροφορίες η κατάθεση αναφέρει ότι το αλιευτικό έκανε κυκλοτερείς κινήσεις γύρω από το φουσκωτό σκάφος οπότε αυτό ταρακουνιόταν από τον κυματισμό και ίσως γι΄αυτό το λόγο έπεσε στη θάλασσα ο πρώην υπουργός. Ομως ο αυτόπτης δεν τον είδε να πέφτει, ήταν μακριά και μπορεί το επεισόδιο να αφορούσε άλλα σκάφη.

Στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν και τα δύο ψαροντούφεκά του, που σημαίνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρίσκονταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει και πάντως δεν είχε βουτήξει σκόπιμα με σκοπό να ψαρέψει.  Εικάζεται ότι κάτι συνέβη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από προπέλα χωρίς να αποκλείεται και να λιποθύμησε.

Το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρίσκονταν στο χέρι του αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και, συγκεκριμένα, στο διακόπτη. Αυτό είναι το λεγόμενο quick stop που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν τυχόν πέσει στη θάλασσα, αυτό να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή, να σταματήσει και η προπέλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx