Υποβαθμίζει η κυβέρνηση τη διαφωνία για την διάταξη Τσιάρα

Τον ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί ο Οικονόμου για τις δηλώσεις Αποστολόπουλου (video)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποβάθμισε τις διαφωνίες στο Υπουργικό Συμβούλιο για την διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει αυξημένη προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα, η διάταξη αφορά για πρόσωπα «που αναφέρουν παραβιάσεις του Ενωσιακού και Εθνικού Δικαίου και αφορούν το δημόσιο συμφέρον (whistleblowers) και τη διαφάνεια στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων (Lobbying)».

«Δεν υπήρξε καμία ένταση, έγινε μία εκτεταμένη συζήτηση», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κοινοτική οδηγία, η οποία, τελικά, «θα κατατεθεί στην ώρα της». «Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναζήσουμε προσπάθειες εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης ώστε να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι. Το ζήσαμε με αφορμή την απόπειρα ενοχοποίησης κορυφαίων προσωπικοτήτων της χώρας», τόνισε, υπονοώντας σαφώς την υπόθεση της Novartis.

Αφορμή για τη σχετική ερώτηση που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είναι οι πληροφορίες ότι η παρουσίαση της συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου από τον κ. Τσιάρα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis και δύο νομικών, του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε την θέση της ΝΔ για την “σκευωρία της Novartis”, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μια τέτοια ρύθμιση προστασίας μαρτύρων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι