Υπουργεία πιέζουν να ανοίξουν δραστηριότητες με self test -Οι λοιμωξιολόγοι το σκέφτονται

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Αναλυτική πρόταση κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου με διενέργεια τεστ. Οι ειδικοί συνεδρίασαν σήμερα, αλλά για το θέμα αυτό (όπως και για τα υπόλοιπα που τους έθεσαν πέντε-έξι υπουργεία) δεν κατέληξαν σε αποφάσεις  και θα συσκεφθούν εκ νέου, με βασικό κριτήριο την “ανάσα” των ΜΕΘ και γενικά των νοσοκομείων.

Στη σημερινή, τακτική συνεδρίασή τους συζήτησαν το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου, καθώς και την δυνατότητα άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο. Ανέβαλαν τις σχετικές αποφάσεις για την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα ξανασυσκεφθούν. Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι η επιτροπή πιέζεται συγχρόνως από πολλά υπουργεία που “έχουν το καθένα τον καημό του” για χαλάρωση των μέτρων με αξιοποίηση των self test στον τομέα του.

Το υπουργείο Παιδείας πρότεινε να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ. Η κυβέρνηση προτείνει στους λοιμωξιολόγους να ανοίξει και το λιανεμπόριο, αλλά και ο τουρισμός και η εστίαση με ευρύτατη χρήση των τεστ κατ’ οίκον που θα κάνουν μόνοι τους οι εργαζόμενο. Η στρατηγική για το θέμα των self test θα παρουσιαστεί σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι