Υπουργείο Υγείας: Τρίμηνη διάρκεια στα πιστοποιητικά νόσησης

Υπουργείο Υγείας: Τρίμηνη διάρκεια στα πιστοποιητικά νόσησης

Tη μείωση της ισχύος στα πιστοποιητικά νόσησης από κορονοϊό στο μισό, δηλαδή από έξι μήνες στους τρεις, ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ με τις λεπτομέρειες, για τις υποκατηγορίες.

Η σχετική υπουργική ανακοίνωση αναφέρει: «Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους έξι μήνες στους τρεις μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της τριμηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες». Αυτό σημαίνει ότι τρεις μήνες μετά τη νόσησή τους οι αναρρώσαντες θα πρέπει να εμβολιάζονται, διαφορετικά θα εμπίπτουν στους περιορισμούς που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι