Υψηλής ροής οξυγόνο για την Γαλλίδα πρώην υπουργό Υγείας – Είχε κάνει την πρώτη δόση

Υψηλής ροής οξυγόνο για την Γαλλίδα πρώην υπουργό Υγείας – Είχε κάνει την πρώτη δόση

Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας και πρώην υπουργός Υγείας Ροζλίν Μπασελό, που προσεβλήθη από τη νόσο Covid-19, υποβάλλεται σε «ενισχυμένη οξυγονοθεραπεία», ανακοίνωσε η ίδια σήμερα, στον λογαριασμό της στο Twitter. Η Μπασελό είναι ηλικίας 74 ετών και είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer έξι μέρες προτού νοσήσει.

Διαγνώστηκε θετική στον ιό προχθές, όταν παρουσίασε δύσπνοια και βήχα. Σε tweet σήμερα, η Γαλλίδα υπουργός ανέφερε πως τη φροντίζουν «εξαιρετικοί γιατροί και χορηγείται ενισχυμένη οξυγονοθεραπεία», δηλαδή δεν παίρνει απλώς οξυγόνο, αλλά οξυγόνο υψηλής ροής.  Η Ροζλίν Μπασελό είναι το δεύτερο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που χρειάζεται να νοσηλευθεί για κορονοϊό μετά την υπουργό Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν, ηλικίας 59 ετών, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο προχθές.

«Χθες το βράδυ, ένιωθε αρκετά καλύτερα με το οξυγόνο που της δόθηκε. Οι γιατροί αποφάσισαν, εν συνεχεία, ότι θα ωφελούσε να της το αυξήσουν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπουργού. Η ίδια εκπρόσωπος είπε ότι η υπουργός «αποφάσισε να στείλει ένα τουίτ για να καθησυχάσει όσους της στέλνουν τόσα πολλά μηνύματα ανησυχίας». Πρώην υπουργός Υγείας, η Μπασελό έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 17 Μαρτίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι