Ζάεφ: Ο Γκρούεφσκι θα επιστραφεί στα Σκόπια

Θερμή υποδοχή του Ζόραν Ζάεφ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Την βεβαιότητά του, ότι ο Γκρούεφσκι θα επιστραφεί στα Σκόπια, γιατί αυτό επιβάλουν το Διεθνές Δίκαιο και οι νόμοι εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Παραλλήλως ο Ζάεφ τόνισε ότι όσοι εμπλέκονται στη διαφυγή του Γκρούεφσκι θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με κατηγορίες για διαφθορά, έχει ζητήσει άσυλο στην Ουγγαρία, μετά από μία πρωτοφανή για Ευρωπαίο πρώην πρωθυπουργό διαφυγή του στο εξωτερικό.

Η δήλωση του Ζάεφ έρχεται λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα, που επικαλούνταν πηγή της αστυνομίας και ήθελαν τον Γκρούεφσκι να έχει διαφύγει στην Ουγγαρία μέσω της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας με τη βοήθεια Ούγγρων διπλωματών.

Σημειώνεται ότι ο Γκρούεφσκι, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2016 και είναι επίσης πρώην επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, καταδικάστηκε τον Μάιο από δικαστήριο των Σκοπίων για διαφθορά σε υπόθεση αγοράς πολυτελούς οχήματος με κόστος πάνω από 500.000 ευρώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι