Ζαχάροβα: H Πολωνία επιθυμεί διακαώς πυρηνικά των ΗΠΑ, αλλά αυτά θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους

Ζαχάροβα: H Πολωνία επιθυμεί διακαώς πυρηνικά των ΗΠΑ, αλλά αυτά  θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε πυρηνικά όπλα αναπτυχθούν στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Επίσης είπε ότι άδικα προσπαθούν οι ΗΠΑ να εφαρμόσουν το ‘διαίρει και βασίλευε’ στις σχέσεις Ρωσίας και Κίνας.

Όσον αφορά στα πυρηνικά, είπε: «Οι πολωνικές αρχές δεν έχουν κρύψει τις φιλοδοξίες τους να διαθέτουν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ευρώπη και μιλούν για αυτό εδώ και πολύ καιρό. Η Βαρσοβία προσπαθεί μανιωδώς να προσελκύσει ακόμη περισσότερο την προσοχή των στρατιωτικών σχεδιασμών του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι σε περίπτωση παρουσίας αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Πολωνίας, τα αντίστοιχα αντικείμενα θα ενταχθούν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων για καταστροφή».

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων η Μαρία Ζαχάροβα είπε, ότι «ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Κίνα. Δεν κρύβουν την προσπάθειά τους, μιλούν ξεκάθαρα για το στόχο τους να μουν σαν σφήνα στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα. Η σχέση της Ρωσίας με την Κίνα -με την οποία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας χωρίς όρια λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία-  δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας.

«Όσον αφορά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να παρεμβληθούν στις σχέσεις Ρωσίας και Κίνας, και, παρεμπιπτόντως, αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Μόσχα και το Πεκίνο, αυτό ισχύει για τη Μόσχα και άλλες πρωτεύουσες, είναι η τακτική ενός συγκεκριμένου μέρους του πολιτικού κατεστημένου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία βασίζεται στη γνωστή ιστορική έκφραση «διαίρει και βασίλευε», και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το «σπείρε το χάος και βασίλευε». Ομως ακόμα κι αν σπείρεις το χάος, πάλι δεν θα βασιλεύσεις όπως αποδεικνύεται. Η διμερής συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας «ξεπερνά τα μονοκεντρικά μπλοκ του Ψυχρού Πολέμου, όπου ένα άτομο υπαγορεύει τη θέλησή του στους υπόλοιπους». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και TACC

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version