Ζαχάροβα: Η Δύση κάνει τον ιατροδικαστή για το Ναβάλνι

Ζαχάροβα: Η Δύση κάνει τον ιατροδικαστή για το Ναβάλνι

Ανακοίνωση εξέδωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα για τις υπόνοιες πως ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι ήταν δολοφονία.

«Οι κατηγορίες των Δυτικών αποκαλύπτουν αυτό που είναι η Δύση, έγιναν ιατροδικαστές προτού βγει το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, τόσο για τις υπόνοιες περί δολοφονίας όσο και για τις κακές συνθήκες διαβίωσης/κράτησης που αναφέρουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα ο Ντιμίτρι Πεφκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είχε πει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ενημερωθεί, όπως και ο ίδιος, αλλά δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το θέμα και ότι «θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου».

Προηγουμένως είχαν σχολιάσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που είπαν και οι δύο ότι πρέπει να λογοδοτήσει ο Πούτιν. Ο  Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι ο θάνατος του Ναβάλνι δείχνει την αδυναμία και τη σήψη στην καρδιά του συστήματος που έχτισε ο πρόεδρος Πούτιν. Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι «ο Ναβάλνι πολέμησε γενναία κατά της διαφθοράς. Η Ρωσία του Πούτιν κατασκεύασε κατηγορίες εναντίον του, τον δηλητηρίασε, τον έστειλε σε μια σωφρονιστική ποινική αποικία και τώρα πέθανε με τραγικό τρόπο. Ο Πούτιν θα πρέπει να λογοδοτήσει για ό,τι συνέβη και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για τον φρικτό χαρακτήρα του καθεστώτος του».

Και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχολίασε το θέμα, λέγοντας «είμαι βαθύτατα θλιμμένος και ταραγμένος. Πρέπει να εξακριβώσουμε τι συνέβη και η Ρωσία πρέπει να απαντήσει σε όλα τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του».

«Η Ρωσία δεν είναι εδώ και καιρό δημοκρατία. Ο Ναβάλνι πιθανόν πλήρωσε το θάρρος του με την ζωή του», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Στη σημερινή Ρωσία, βάζουν τα ελεύθερα πνεύματα στο γκουλάγκ και τα καταδικάζουν σε θάνατο» έγραψε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.«

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version