Ζελένσκι: “Αντιστεκόμαστε στο Κουρσκ”

Ζελένσκι: “Αντιστεκόμαστε στο Κουρσκ”

«Οι δυνάμεις του Κιέβου αποκρούουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να διασπάσει τις ουκρανικές γραμμές στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χθες οι Ρώσοι εν τω μεταξύ ανακοίνωσαν στο ανατολικό μέτωπο την κατάληψη άλλης μιας κωμοπόλεως, αυτή τη φορά στη Ζαπορίζια, όπου μέχρι πρόσφατα υπήρχε στασιμότητα, με τη Ρωσία έως τώρα να δίνει βαρύτητα κυρίως βορειότερα, δηλαδή στο Ντονιέτσκ. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αντιστέκονται και πραγματοποιούν τις δικές τους αντεπιθέσεις στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ και δεν ανέφερε τίποτα για το ανατολικό μέτωπο, όπου μετά την κατάληψη της Μιχαήλοφκα προχθές, οι Ρώσοι πλέον κυκλώνουν το Σελίντοβο, που ειναι σημαντική πόλη. Παράλληλα προχωρούν και προς το Ποκρόφσκ, που είναι ζωτικής σημασίας για τον ουκρανικό στρατό. Επίσης προσεγγίζουν το Κουράχοβο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx