Ζελένσκι: Όσοι μιλούν για διαπραγματεύσεις παίζουν το παιχνίδι της Μόσχας – Τραμπ: Ο Ζελένσκι έκανε λάθη

Ποινική δίωξη κατά Τράμπ – Η υπόθεση της πορνοστάρ επέστρεψε

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ορισμένοι σύμμαχοι έχουν θέσει επί τάπητος το ζήτημα της διεξαγωγής απευθείας συνομιλιών του Κιέβου με τη Ρωσία, κάτι που, όπως είπε, είναι επικίνδυνο για την Ουκρανία και δείχνει ότι αυτοί χωρίς να το θέλουν «παίζουν το παιγνίδι της Μόσχας». Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του ο Ντόναλντ Τραμπε είπε «λυπάμαι τους Ουκρανούς, δεν είναι ότι δεν θέλω να τους βοηθήσω, όμως ο Ζελένσκι δεν έπρεπε να αφήσει ποτέ αυτό το θέμα να φτάσει στον πόλεμο».

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις απ΄ευθείας με τη Ρωσία κάποιων συμμάχων, είπε «αυτό θέλει η Μόσχα, δεν πρέπει να παίξουν το παιχνίδι της».  Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να επεξεργαστεί προτάσεις για πιθανές εξαγωγές όπλων. Οπως είπε ο ίδιος, οι εξαγωγές θα είναι δυνατές μόνο προς τους συμμάχους της Ουκρανίας που συμμετέχουν στην ομάδα Ραμστάιν, η οποία συντονίζει τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο. Προσεθεσε ότι «οι σύμμαχοί μας, μας πιέζουν να μειώσουμε την ηλικία στράτευσης, αλλά εγώ δεν βλέπω τον λόγο». Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, μόνο άνδρες ηλικίας μεταξύ 25 και 60 ετών μπορούν να επιστρατευθούν στην Ουκρανία.

Eν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, η οποια είναι και προεδρεύουσα χωρα στην ΕΕ αυτό το εξάμηνο, χαρακτήρισε τρομακτικό και πολύ επικίνδυνο το “σχέδιο νίκης” του Ζελένσκι και παρότρυνε Γαλλία και Γερμανία να πιέσουν για διαπραγματεύσεις. «Το ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι φιλοπόλεμο και τραβάει το σκοινί, αλλά πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και να προωθήσουμε τη λύση των διαπραγματεύσεων. Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο, είναι γεγονός. Πρέπει να βρούμε ως Ευρώπη μια διέξοδο», είπε ο Όρμπαν. Προχθές ο Ολαφ Σολτς είχε πει ότι «δεν αποκλείεται να χρειασθούν απ΄ευθείας συζητήσεις με τον Πούτιν, όχι ερήμην της Ουκρανίας βεβαίως».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx