Ζελένσκι: Πάνω από 40 νεκροί από ρωσική επίθεση στην Πολτάβα

Ζελένκσι για Κουρσκ: Επιδιώκουμε την δημιουργία μίας "ουδέτερης ζώνης",

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε ότι ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην ουκρανική πόλη Πολτάβα, η οποία βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 180.

«Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για αυτό το χτύπημα», τόνισε ο Ζελένσκι και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για περισσότερη βοήθεια από τη Δύση με σκοπό την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, προτρέποντας τους συμμάχους να επιτρέψουν τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς τους για επιδρομές βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος.

«Συνεχίζουμε να λέμε σε όλους όσους έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτόν τον τρόμο: τα συστήματα αεράμυνας και οι πύραυλοι είναι απαραίτητα στην Ουκρανία και όχι σε κάποια αποθήκη κάπου. Απαιτούνται πλήγματα μεγάλης εμβέλειας που μπορούν να μας προστατεύσουν από τη ρωσική τρομοκρατία τώρα, όχι λίγο αργότερα. Δυστυχώς, κάθε μέρα καθυστέρησης σημαίνει απώλεια ζωών», τόνισε ο Ζελένσκι.

Στο μεταξύ, τριήμερο πένθος κηρύχθηκε από τον περιφερειάρχη της Πολτάβα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx