Ζελένσκι: Τι εννοεί ο Τραμπ, ότι θα τελειώσει τον πόλεμο εντός 24 ωρών;

Ζελένσκι: Τι εννοεί ο Τραμπ, ότι θα τελειώσει τον πόλεμο εντός 24 ωρών;

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του προς το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Bloomberg είπε χθες ότι «πρέπει να διευκρινίσει ο Ντόναλντ Τραμπ αυτό που είπε, ότι σκοπεύει,  εφόσον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, να δώσει τέλος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εντός 24 ωρών».

«Εάν ο Τραμπ γνωρίζει τον τρόπο για να βάλει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο, ας μας το πει σήμερα. Εάν υπάρχουν κίνδυνοι για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, εάν χάσουμε την κρατική υπόσταση, θέλουμε να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο, θέλουμε να το ξέρουμε», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, έχει κατ’ επανάληψη ισχυριστεί πως μπορεί «εντός 24 ωρών» να βάλει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας, χωρίς ποτέ να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στην συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε πρόθυμος να συναντήσει τον Τραμπ και το επιτελείο του για να ακούσει τις προτάσεις του. «Θέλουμε να καταλάβουμε εάν τον Νοέμβριο θα έχουμε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ ή θα είμαστε ολομόναχοι», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι