Ζελένσκι: Χωρίς την αμερικανική βοήθεια, ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να υποχωρήσει

Το παρασκήνιο πριν και μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, Bενέτης
EPA/JIM LO SCALZO

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι εάν η Ουκρανία δεν λάβει την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που έχει μπλοκαριστεί λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο, οι ένοπλες δυνάμεις της θα αναγκαστούν να οπισθοχωρήσουν.

“Εάν δεν υπάρχει αμερικανική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αεροπορική άμυνα, δεν έχουμε πυραύλους Patriot, ούτε παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, ούτε βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών”, δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post.

“Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε πίσω, θα υποχωρήσουμε, βήμα βήμα, με μικρά βήματα”, δήλωσε. “Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μην υποχωρήσουμε”, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι