Ζελένσκι: Χωρίς το πακέτο της αμερικανικής βοήθειας, θα χάσουμε τον πόλεμο

Ο Τραμπ έρχεται, ο Ζελένσκι φεύγει, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
EPA/MICHAEL REYNOLDS

«Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο, αν η αναμενόμενη αμερικανική βοήθεια των 60 δισεκ. δολαρίων παραμείνει μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο», δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με πρεσβευτές στην πλατφόρμα της ουκρανικής κυβέρνησης για τη συγκέντρωση χρημάτων United24.

«Χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα μας είναι δύσκολο να κερδίσουμε, ακόμα και να επιβιώσουμε ως χώρα. Και αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, άλλα κράτη θα δεχθούν επίθεση», προσέθεσε ο Ζελένσκι.

Το αμερικανικό πρόγραμμα στρατιωτικής και οικονομικής αρωγής προς το Κίεβο, ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, είναι μπλοκαρισμένο από πέρυσι στο Κογκρέσο επειδή διαφωνούν οι Ρεπουμπλικανοί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι