Ζευγάρι από το Ψυχικό στον “τρομοκρατικό πυρήνα”

Την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις υποτιθέμενες αντιεξουσιαστικές “ομάδες” που ένας εκ των δέκα κατηγορουμένων, ο 36χρονος άλλοτε αναρχοαυτόνομος και αρχηγός, είχε βαφτίσει «Σύμπραξη Εκδίκησης» τη μία και «Ένοπλη Απάντηση» την άλλη. Όμως όπως φαίνεται, ήταν η εξής μία: ο ίδιος. Οι άλλοι εννέα κατηγορούμενοι φαίνεται ότι απλά πληρώνονταν για να διεκπεραιώνουν. Μετείχε και μια ξανθιά γυναίκα που δουλεύει σε security καθώς και ο συμβίος της. Είναι συνάδελφός της και κάτοικος Ψυχικού.

Τόσο το ζευγάρι όσο και οι άλλοι κατηγορούμενοι, πλην του 36χρονου, δεν είχαν ποτέ καμία -γνωστή τουλάχιστον- σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι δε στόχοι των “ομάδων” ουσιαστικά σχετίζονταν με τις προσπάθειες του 36χρονου αρχηγού να μειωθεί η ποινή του ή να εκδικηθεί που δεν μειωνόταν ή να “τιμωρήσει” όσους του κακοφέρονταν, και δεν είχαν κάποιο αναρχικό ή αντιεξουσιαστικό ιδεολογικό στόχο.

Οι δύο οπλίτες συμμετείχαν λόγω του πεντοχίλιαρου που φέρεται να τους έδινε για κάθε βόμβα ο αρχηγός -από το κομπόδεμα που είχε από ληστείες. Όπως γράφουν τα “Νέα” το ποσό αυτό ήταν το κίνητρο όσων δρούσαν “έξω”, ενώ είναι άγνωστο πόσα έδινε στους τρεις ποινικούς κρατουμένους με τους οποίους συνεργαζόταν και που είχαν “στρατολογήσει” τους “εξωτερικούς συνεργάτες”.

Οι περισσότερες ενέργειες φαίνεται πως εν τέλει είχαν κίνητρα καθαρά προσωπικά και μία μάλιστα είχε γίνει κατά λάθος -έριξαν χειροβομβίδα σε ΙΧ άσχετου σωφρονιστικού υπαλλήλου από αυτόν που τους είχε υποδειχθεί. Οι υποδείξεις γίνονταν από τον 36χρονο που εκτίει ποινές φυλάκισης για ληστείες και που νεότερος είχε σχέσεις με τον πολιτικό χώρο των αναρχοαυτόνομων. Ο 36χρονος έγραφε και τις προκηρύξεις με την πολιτική χροιά, με στόχο πιθανόν να μην εγείρει υποψίες για το άτομο του και προκειμένου να αποπροσανατολίζει τις έρευνες.

Οι οπλίτες προμήθευαν με εκρηκτικά και ετοίμαζαν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με το in.gr ο ένας είναι πολυβολητής τους Στρατού και έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε DNA σε κομμάτι μονωτικής ταινίας στον φάκελο βόμβα που είχε σταλεί στην πρόεδρο εφετών στη Θεσσαλονίκη και ο οποίος δεν εξερράγη. Ο άλλος είναι οπλουργός στην Αεροπορία και βρίσκεται σε μακρά αναρρωτική άδεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι