Ελληνικό βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας λόγω Μπελέρη

Ελληνικό βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας λόγω Μπελέρη

Η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει στα επόμενα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ για την Αλβανία λόγω της σύλληψης και της συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη  τονίζει η Αθήνα σε δήλωση που κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο COREPER

«Η Ελλάδα περιμένει η Αλβανία να λάβει συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα και για την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μπελέρη όπως επίσης να σεβαστεί το δικαίωμά του για δίκαιη δίκη και το τεκμήριο αθωότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να συμφωνήσει στα επόμενα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ» τονίζει η Αθήνα στη δήλωση που κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο στο πλαίσιο της συνεδρίασης του COREPER, καθώς αναμένεται αποστολή επιστολής της Προεδρίας προς την Αλβανία.

Στη γραπτή δήλωσή της η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι «η σύλληψή του εγείρει σοβαρές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένης της μεροληπτικής πρακτικής έναντι ενός μέλους εθνικής μειονότητας που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Μπελέρης συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή μέχρι σήμερα, σχεδόν για επτά μήνες και έτσι έχει στερηθεί το πολιτικό του δικαίωμα ως εκλεγμένος δήμαρχος για να αναλάβει τα καθήκοντά του». Η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων ή Coreper είναι αρμόδια για την προετοιμασία των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι