Ανοίγει η ψαλίδα στο εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ-Κίνας

Μελάς Κώστας
317
Ανοίγει η ψαλίδα στο εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ-Κίνας, Κώστας Μελάς

Παρά τα δασμολογικά μέτρα που έχει λάβει ο πρόεδρος Τραμπ, τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα θα αυξηθεί περαιτέρω το έτος 2018.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, το εμπορικό έλλειμμα θα κλείσει στα 413 δισ. δολάρια έναντι ελλείμματος 376 δισ. δολαρίων το 2017. Επίσης αύξηση του εμπορικού ελλείμματος εκτιμάται και σε σχέση με το σύνολο των χωρών του πλανήτη. Συγκεκριμένα το εμπορικό έλλειμμα εκτιμάται ότι θα ανέλθει το 2018 σε 879 δισ. δολάρια έναντι 796 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο έτος 2017.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής με τη λήψη  μέτρων που δίνουν κίνητρα στη μεγέθυνση της οικονομίας (μείωση των φόρων), όπως έκανε ο πρόεδρος Τραμπ, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ακολουθούμενη εμπορική πολιτική του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.