ΑΠΟΨΗ

Η φτώχεια θα έχει χρώμα πράσινο…

Η φτώχεια θα έχει χρώμα πράσινο..., Σωτήρης Καμενόπουλος

Μπορεί ο Αλεξανδρινός Καβάφης να έγραψε «η μέρα ήτανε ζεστή και ποιητική, ο ουρανός ένα γαλάζιο ανοιχτό», αλλά όπως φαίνεται, αυτός δεν ίσχυσε στις 20 Δεκεμβρίου 2021. Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 20 Δεκεμβρίου 2021 οι κάτοικοι της πόλης ξύπνησαν αντικρύζοντας ένα κατάλευκο τοπίο, εξαιτίας της σπανιότατης χιονόπτωσης. Στην Αλεξάνδρεια όπως φαίνεται δεν έφτασε η υπερθέρμανση του πλανήτη. Είχε προηγηθεί σφοδρή επέλαση κρύου στην Ινδία, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται σφοδρό κρύο και χιονόπτωση στο Λος Άντζελες.

Την ίδια ημέρα που χιόνιζε στην Αλεξάνδρεια, στα ελληνικά ΜΜΕ εμφανιζόταν η δήλωση του κ. Κώστα Σκρέκα από την πρόσφατη Σύνοδο κορυφής των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ. Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το κόστος της ενεργειακής κρίσης για τους Ευρωπαίους καταναλωτές θα ξεπεράσει τα 350 δισ. ευρώ το 2022. Ας κάνουμε ορισμένους υπολογισμούς:

Στην ΕE είμαστε περίπου 447 εκατομμύρια κάτοικοι. Συνεπώς, το κατά κεφαλήν κόστος της ενεργειακής κρίσης για το 2022 αντιστοιχεί σε 777,7 ευρώ. Τόσο δηλαδή θα επιβαρυνθεί ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών, εξαιτίας των πράσινων φόρων. Αυτή η τιμή αντιστοιχεί περίπου σε 878 δολάρια ΗΠΑ ανά Ευρωπαίο. Τί ειρωνεία: επιβάλλονται φόροι στον άνθρακα, παρότι το CO2 δεν θεωρείται ρύπος!

Τον Αύγουστο 2019 ο κ. Bruno le Maire, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αποκάλυψε τις πραγματικές οικονομικές διαστάσεις της κλιματικής βίαιης πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Η εκτίμηση που είναι δική μας αν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού είναι 1,000 δολάρια ετησίως, κατά κεφαλήν, τα επόμενα χρόνια».

Όπως φαίνεται, το κατά κεφαλήν κόστος λόγω της πράσινης ενεργειακής κρίσης υπολείπεται περίπου 122 δολάρια (δηλαδή περίπου 13.89%) από την αρχική εκτίμηση του κ. le Maire. Βέβαια, αν βγάλουμε τα βρέφη εκτός του υπολογισμού, τότε σίγουρα αγγίζουμε ή και ξεπερνάμε τα 1.000 δολάρια που μας υποσχέθηκε ο κ. le Maire!

Έρχονται τα “Πράσινα Μνημόνια”!

Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε χρησιμοποιηθεί η εκτίμηση του κ. le Maire ώστε να υπολογισθεί το συνολικό ποσό που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός εξαιτίας της βίαιης εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού και των πράσινων φόρων. Συνοπτικά, είχε υπολογισθεί ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει για την Συμφωνία του Παρισιού μέχρι το 2030 περίπου 111,78 δισ. δολάρια, ενώ μέχρι το 2050 περίπου 301,3 δισ. ευρώ!

Ας διορθώσουμε λοιπόν σήμερα τις τιμές με τα νέα δεδομένα τα οποία προέκυψαν από την δήλωση του κ. Σκρέκα, δηλαδή να αφαιρέσουμε το 13,89% που μας “χάρισαν” οι Αριστεροί και Δεξιοί πράσινοι Ευρωπαίοι Πολιτικοί. Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, μέχρι το 2030 ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 96,25 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέχρι το 2050 περίπου 259,4 δισ!

Θα μπορούσαμε ίσως να τα αποκαλέσουμε ως τα “Πράσινα Μνημόνια” των συγκοινωνούντων πράσινων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25); Δυστυχώς, η εκτίμηση του γράφοντα είναι πως βρισκόμαστε στην απαρχή μίας μακράς περιόδου ακρίβειας, φτώχειας, εξαθλίωσης και πείνας όμοια της οποίας δεν θα έχουμε ξαναζήσει. Αυτή η φτώχεια έχει ένα και μόνο χρώμα: πράσινο!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι