Η σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες Κρήτης - Να μην καθυστερήσει η ΝΔ

Σωτήρης Καμενόπουλος
1702
Η σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες Κρήτης - Να μην καθυστερήσει η ΝΔ, Σωτήρης Καμενόπουλος

Η Ελλάδα διψά για επενδύσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει χθες. Επενδύσεις οι οποίες θα επανεκκινήσουν την καθημαγμένη οικονομία και θα συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας. Επενδύσεις που θα φέρουν τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που έφυγαν λόγω κρίσης, πίσω στην πατρίδα. Επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν νέα πνοή στο όραμα της Ελλάδας-2021. Οι υδρογονάνθρακες είναι μία μεγάλη ευκαιρία.

Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί η προσέλκυση των επενδύσεων με στόχο αυτές να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα με αποφυγή των γραφειοκρατικών εμποδίων. Στις 27 Ιουνίου 2019 (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Κρήτη. Αυτό που απομένει είναι να περάσει η συμφωνία προς επικύρωση στη Βουλή.

Στις 7 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι εθνικές εκλογές και εκλέχθηκε το κόμμα της ΝΔ με σημαία του προεκλογικού της αγώνα την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων. Ουδείς αμφιβάλλει ότι τα προβλήματα που έχει να επιλύσει η παρούσα κυβέρνηση στον τομέα της γραφειοκρατίας είναι δυσθεώρατα. Προφανώς κανείς δεν διαθέτει το μαγικό ραβδάκι.

Ωστόσο, κοντεύει να περάσει σχεδόν ένας μήνας από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και από την πλευρά του υφυπουργείου Ενέργειας δεν έχει ακουστεί ακόμη τίποτε σχετικό με την ημερομηνία που έχει σκοπό να φέρει προς επικύρωση στη Βουλή τη συμφωνία για τις έρευνες των υδρογονανθράκων της Κρήτης. Η Ελλάδα έχει χάσει αρκετό χρόνο. Κάθε ημέρα που περνά είναι σημαντική.

Οι έρευνες και η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της Κρήτης θα φέρουν δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας. Χρήματα τα οποία δεν περισσεύουν σε κανέναν/καμία. Οι επενδύσεις των υδρογονανθράκων βρίσκονται στο κατώφλι της εξώπορτας της πατρίδας μας αλλά το υφυπουργείο Ενέργειας φαίνεται πως δεν ανοίγει την πόρτα. Κάποιοι κρατούν ομπρέλα στις επενδύσεις; Γιατί;

Συμβαίνει κάτι για το οποίο οι Έλληνες πολίτες-φορολογούμενοι, οι εξαντλημένοι από την οικονομική κρίση, πρέπει να γνωρίζουν; Ας ευχηθούμε η -κατά τα άλλα φιλελεύθερη- ΝΔ, διαμέσω του υφυπουργείου Ενέργειας, να μην έχει μετατραπεί μέσα σε ένα μήνα σε ΣΥΡΙΖΑ του "επαναστατικού" παρελθόντος. Ας ευχηθούμε να κάνουμε λάθος.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η διακίνηση του άρθρου με την προσθήκη ενεργού link.