ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα εταιρική ταυτότητα για την Εθνική Τράπεζα

Νέα εταιρική ταυτότητα για την Εθνική Τράπεζα

Η αναπτυξιακή πορεία της Εθνικής Τράπεζας τα τελευταία πέντε χρόνια και η προσήλωσή της να αποτελεί πάντα την πρώτη επιλογή στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο, εκφράζεται πλέον και στην εικόνα της. Η ανανεωμένη εταιρική εικόνα αντλεί έμπνευση από τη μακρόχρονη ιστορία της Τράπεζας, διατηρώντας το εμβληματικό κτίριο στο επίκεντρο και αξιοποιώντας περαιτέρω το σχήμα της έλλειψης ως σύμβολο συνεχούς εκσυγχρονισμού, ανανέωσης και αέναης εξέλιξης.

Η ανανεωμένη ταυτότητα υποστηρίζεται από μια σύγχρονη, ανθρωποκεντρική καμπάνια, που ανοίγει το διάλογο με το κοινό. Η καμπάνια μαζί με τη νέα, σύγχρονη ταυτότητα εκφράζουν την Εθνική Τράπεζα του σήμερα. Ήδη η ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας έχει ανανεωθεί, με νέο λογότυπο και χρώματα, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία.

 

Επίσης, ανανεωμένο είναι το e-banking της τράπεζας, ενώ έχει αλλάξει το λογότυπο στα καταστήματά της.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, οι βασικές αρχές πίσω από τη δημιουργία της νέας εταιρικής της ταυτότητας ακολουθούν και εκφράζουν την εξέλιξη των τελευταίων ετών. Δεν βασίζεται απλά σε ένα ανανεωμένο λογότυπο, αλλά σε ένα πλούσιο οπτικό σύστημα, όπου το σχήμα της έλλειψης κυριαρχεί και “απλώνεται” σε κάθε έκφανση και έκφραση της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η νέα ταυτότητα:

  • Δημιουργήθηκε με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο αλλά και με έντονο σεβασμό στην ιστορία.
  • Αντανακλά τη δύναμη, τη γνώση, την εμπειρία των 183 ετών παρουσίας στη χώρα και τη δέσμευση να καθοδηγεί εμπνευσμένα.
  • “Φωτίζει” όλα τα δυνατά της σημεία, εκείνα που διαφοροποιούν την Εθνική Τράπεζα διαχρονικά, αλλά και αυτά που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια, με συστηματική, μεθοδική δουλειά.
  • Εκφράζει τη σύγχρονη τραπεζική εμπειρία που βασίζεται στη συνδεσιμότητα, την προσβασιμότητα, την απλότητα και τη διαρκή καινοτομία, με επίκεντρο τον πελάτη και τις εξατομικευμένες ανάγκες, ανησυχίες και όνειρά του.
  • Αποτυπώνει την Εθνική Τράπεζα Σήμερα. Μία ζωντανή τράπεζα, έναν ηγέτη που συναισθάνεται κάθε πελάτη, που νοιάζεται για τα μεγάλα κοινωνικά αιτήματα και που λειτουργεί υπεύθυνα απέναντι στο περιβάλλον.

Το μήνυμα της εξέλιξης της Εθνικής Τράπεζας στην “Τράπεζα Σήμερα”, μετέφεραν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και συνεργατών της Τράπεζας.

«Η απόλυτα επιτυχής έκβαση της διάθεσης του 22% των μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ήταν ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνική μας Τράπεζα. Η νέα εικόνα της Τράπεζας σηματοδοτεί τη νέα ταυτότητα, τη νέα εποχή και συγχρόνως αναδεικνύει τη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί στην τράπεζα τα τελευταία χρόνια. Η Εθνική Τράπεζα γίνεται ξανά η τράπεζα που οδηγεί τις εξελίξεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, στέκεται δίπλα σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας και αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους πελάτες της» σημειώνει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Παύλος Μυλωνάς, αναδεικνύοντας τις κύριες επιτυχίες της Τράπεζας τα τελευταία πέντε χρόνια, τόνισε ότι «Η Εθνική Τράπεζα έχει μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Παράλληλα όμως, μέσω του προγράμματος μετασχηματισμού της:

  • Έχει απαλλαγεί από τα προβλήματα του παρελθόντος, με τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας να βρίσκονται ανάμεσα στους υψηλότερους στην Ευρώπη.
  • Βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη, ώστε να είναι η Τράπεζα πρώτης επιλογής, προσφέροντας τις πιο σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες στον κλάδο, επενδύοντας στην τεχνολογική αναβάθμισή της και συνάπτοντας στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες τεχνολογίας για να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις με εξειδικευμένες ομάδες συμβούλων και καινοτόμες λύσεις.
  • Δίνει προτεραιότητα στις ευθύνες της προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

Έτσι άξια ανανεώνουμε την εταιρική μας εικόνα».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι