ΑΠΟΨΗ

Πώς θα πληρωθούν δώρα χωρίς Ασφαλιστική Ενημερότητα;

Πώς θα πληρωθούν δώρα χωρίς Ασφαλιστική Ενημερότητα;, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Ως γνωστόν για να πληρωθεί ένας λογαριασμός δημοσίου έργου πρέπει να εκδοθεί και η αντίστοιχη Ασφαλιστική Ενημερότητα. Μέχρι τώρα, στην Ελλάδα η ασφαλιστική ενημερότητα δεν εχορηγείτο τις πρώτες οκτώ ημέρες κάθε μηνός, ενώ σε κάθε χώρα τις Ευρώπης εκδίδεται αυτόματα, ηλεκτρονικά. Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει. Ήδη σήμερα 17/12/2021 δεν έχει ανοίξει το σύστημα!

Και διερωτώμεθα, πότε θα ανοίξει και πότε θα εκδοθούν οι απαραίτητες ασφαλιστικές ενημερότητες, για να υποβληθούν όλα τα στοιχεία και να πληρωθούν οι λογαριασμοί; Στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας, δίνονται προφορικά ασαφής απαντήσεις, όπως ότι το σύστημα έχει τεχνικό πρόβλημα, ή ότι έχουν εισβάλει “χάκερς” ή ότι δυσκολεύεται να χορηγήσει πιστοποιητικά για την είσπραξη οφειλών του Δημοσίου, ώστε να φανεί μικρότερο το έλλειμα.

Και ερωτάται ο κος Κωστής Χατζηδάκης: Πώς θα πληρώσουμε δώρα Χριστουγέννων και μισθό στο προσωπικό μας; Θα επωμιστούμε τις ευθύνες να συλληφθούμε επ’ αυτοφώρω, επειδή δεν χορηγούνται οι ασφαλιστικές ενημερότητες;

Υ.Γ.: Οι εργοληπτικές οργανώσεις δεν ενδιαφέρονται; Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για τα μέλη τους;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι