Οι δανειστές γονατίζουν την οικονομία και κοινωνία -2

Κόλμερ Κωνσταντίνος
1703
Οι δανειστές γονατίζουν την οικονομία και κοινωνία -2, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Οι Ευρωπαίοι δανειστές γονατίζουν την οικονομία και αδιαφορούν για την δημογραφική καταστροφή της Ελλάδος. Η αναποτελεσματικότητα των μνημονίων εντείνει την ανθρωπιστική κρίσιν στην χώρα μας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλμερ  - 

Το ανερχόμενο κόστος ζωής, λόγω των υπερβολικών φόρων και της προεισπράξεως του φόρου εισοδήματος κατά 100% καθιστά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ανανταγωνιστικές, παρά την τεραστία εσωτερική υποτίμηση των τελευταίων ετών. Ως αποτέλεσμα της εννεαετούς συρρικνώσεως του εθνικού εισοδήματος (κατά 35% εις τιμάς 2009) και εν δυνάμει κατά 50% από την διαφυγούσα ανάπτυξη, τα νοικοκυριά περικόπτουν τις οικογενειακές δαπάνες, αποφεύγοντα την τεκνογονία.

Στην λειψοτεκνία συμβάλλουν και οι μεταπολεμικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας (αστυφιλία, πολεοανομία, γραφειοκρατία, αρνησιδικία) και τα φαινόμενα διαφθοράς που εντείνονται την τελευταία τριετία. Παράδειγμα, η συνέχιση των προσλήψεων στο δημόσιο με παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

Οι περιορισμοί της κοινωνικής περιθάλψεως και οι περικοπές των συντάξεων αυξάνουν τους θανάτους (πχ. από νοσοκομειακές λοιμώξεις) συνεπιφέρουν βιοτική υποβάθμιση και αυξάνουν τα θανατηφόρα δυστυχήματα), μειώνοντας δραστικά την αναλογία γεννήσεων προς θανάτους (Βirth rate). Το χάσμα μεταξύ γεννήσεων και θανάτων (περίπου 25.000 ετησίως) περιορίζει το ποσοστό αναπλήρωσης του ελληνικού πληθυσμού, κάτω του συντελεστού 1,3 τέκνα ανά γυναίκα γονίμου ηλικίας, έναντι 2,3 που χρειάζεται η διατηρησιμότης του γηγενούς πληθυσμού.

Τα μνημόνια του ευρώ έχουν προκαλέσει κι’ άλλες δυσμενείς παρενέργειες: Οι νέοι Έλληνες, μη ανευρίσκοντες εργασία και πόρους διαβιώσεως στην χώρα, αποδημούν μαζικώς (περίπου 450.000 από της ενάρξεως των προγραμμάτων λιτότητος) και στερούν την οικονομία όχι μόνον από ειδικευμένα στελέχη, αλλά και πόρους στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επιπτώσεις της ανεργίας

Η εκτεταμένη ανεργία αποθέτει την ευθύνη συντηρήσεως δύο ατόμων ηλικίας κάτω των 16 και άνω των 65 ετών, εις κάθε απασχολημένο στην αγορά εργασίας έναντι μόλις 0,86 στην Γερμανία, που με το «ισχυρό» ευρώ εξήγαγε την ανεργία της στις άλλες χώρες. Η κάμψη των ασφαλιστικών εισφορών εκ της εκτεταμένης ανεργίας, δεν επιτρέπει στον κεντρικό ασφαλιστικό οργανισμό (ΕΦΚΑ) να εισπράττει όσα πληρώνει για τις συντάξεις, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση των καθαρών δανειακών αναγκών της κεντρικής κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το άνοιγμα αυτό ανήλθε εις 4,4 δισ. ευρώ το 2017, κατά 22% αυξημένο έναντι του προηγηθέντος έτους. Απ’ του σημείου αυτού, επαναρχίζει ο φαύλος κύκλος των γενοκτονικών αποφάσεων του παρανόμου Eurogroup και της Κομισιόν, που αποτελεί τον «εκτελεστικό βραχύονα» της «Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ουσιαστικώς, τα Ευρωσοβιέτ («θεσμοί») αδιαφορούν για την δημογραφική καταστροφή της Ελλάδος, που ισοδυναμεί με γενοκτονία: Η αναποτελεσματικότητα των μνημονίων, εντείνει την ανθρωπιστική κρίσιν στην χώρα μας. Η Αναλογία Φτώχειας αντιπροσωπεύει το 35% του πληθυσμού στην Ελλάδα έναντι μόνο 8% της Γερμανίας κατά την Eurostat.

Εν τούτοις, ο νέος πρόεδρος του παρανόμου Eurogroup Μάριο Σεντένο ζητεί την πλήρη εφαρμογή του «συμπληρωματικού μνημονίου» και ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προνοεί διά την αποδοχή τετάρτου μνημονίου, ως προληπτικού μέτρου για την «έξοδο της Ελλάδος στις αγορές». Η οποία έξοδος θα αυξήσει το έλλειμμα και το δημόσιον χρέος, χωρίς να λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα. Η κοινή λογική επιβάλλει την υιοθέτηση μιας άλλης πολιτικής μετά από 8 έτη αποτυχίας της ευρω-λιτότητος.

Αναστροφή πορείας

Εάν η παρούσα πληθυσμιακή υστέρηση της ελληνικής κοινωνίας συνεχισθή, εις ολιγότερο χρονικό διάστημα των 30 ετών, ο εγχώριος πληθυσμός θα πέσει κάτω των επτά εκατομμυρίων, οι ηλικιωμένοι θα αυξηθούν άνω του 35% και οι νέοι θα είναι ολιγότεροι των 700.000, εάν παραμείνουν οίκαδε και δεν εκπατρισθούν. Το κενό θα καλύπτουν τουλάχιστον τρία εκατ. μουσουλμάνοι.

Τούτο θα προκαλέσει «ανήκεστο βλάβη» της ελληνικής κοινωνίας επί τη βάσει των διδαγμάτων της δημογραφίας και της Γεωπολιτικής. Μία νέα «Άλωση» του Ελληνισμού, χειροτέρα της πρώτης, έχει ήδη δρομολογηθή. Εξ ου και οι κίνδυνοι εκ της «δημοκρατίας των Σκοπίων», οι παληκαρισμοί του Ερντογκάν-χαλίφη και η αξίωση του Τουρκαλβανού πρωθυπουργού Ράμα περί Τσαμουριάς.

Η συνέχιση της παρούσης λιτότητος υποπτεύει ότι οι Γερμανοί και οι συνοδοιπόροι των στο Euro Working Group σχεδιάζουν την εξάλειψη του ελληνικού γένους και πολιτισμού από τον χώρο των Βαλκανίων. Αλλά ακόμη κι’ αν δεν πέρασε από το μυαλό τους η παλαιά των συνήθεια της Γενοκτονίας (π.χ. Ναμίμπια), πάλι το αποτέλεσμα των Μνημονίων θα είναι το ίδιο: Ο ελληνικός λαός διατρέχει τον έσχατο κίνδυνο εξοντώσεώς του μέσα στην «Ευρωγερμανική Ένωση».

Τρώσσας και ιάσεται

Όσον ταχύτερον ξεφύγει η χώρα μας από την «μαύρη τρύπα» του οθνείου νομίσματος, του ευρώ, το οποίον ρουφάει όλη την ικμάδα της ελληνικής οικονομίας, τόσο θα αναπτερώνονται οι ελπίδες επιβιώσεως του Ελληνισμού. Όσον γρηγορότερα απαλλαγούμε από τις βδέλλες του κομματισμού που απομυζούν το αίμα των δημιουργικών Ελλήνων, τόσον θα ενισχύεται η κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

Ήδη, οι Εγγλέζοι, Καταλωνοί και Πολωνοί του Κατζίνσκυ αντελήφθησαν την παγίδα της «ευρωπαϊκής ενοποίησης», υπό το γερμανικόν σκήπτρο και αποχωρούν βραδέως αλλά ασφαλώς από του Τετάρτου Ράιχ. Προσώρας, οι Ιταλοί, που προβλέπεται ότι θα είναι κι αυτοί μειοψηφία στην χώρα των, εάν εξακολουθήσουν να υποτάσσονται στο Ράιχ, ετοιμάζονται να απαλλαγούν από την ευρω-πειθήνια κυβέρνηση, στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Ακόμη και μέσα στην Γερμανία ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας κατά του κατεστημένου ενώ ο πρόεδρος Τραμπ θέτει «πρώτα τον αμερικανικό λαό». Δηλαδή τους δουλευτάδες της Αμερικής, απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα, τις «ελίτ» και τα καρτέλ των πολυεθνικών. «Για ποιόν, λοιπόν, χτυπάει η καμπάνα» και στην ταλαιπωρημένη από τον κομματισμό χώρα μας;

Άκουσα κρότον πτωχών, ήχον διαδηλωτών,

Επαισθήτως στον έξω κόσμον. (παράφραση του Καβάφη)

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.