Πράσινη φορολογία για τους Ευρωπαίους - Είναι η Συμφωνία του Παρισιού ηλίθιε!

Καμενόπουλος Σωτήρης
1022
Νέα βαριά φορολογία και για τους Έλληνες - Είναι η Συμφωνία του Παρισιού ηλίθιε, Σωτήρης Καμενόπουλος

Σε προηγούμενο άρθρο παρουσιάσθηκε το ποσό το οποίο θα απαιτηθεί να πληρώσει ο κάθε κάτοικος του πλανήτη ως πράσινο φόρο για να αποφευχθεί δήθεν η Κλιματική Αλλαγή. Το ποσό αυτό είχε εκτιμηθεί στα 571 δολάρια ανά κάτοικο. Το συνολικό ποσό το οποίο θα πληρώνουν οι κάτοικοι του πλανήτη εκτιμήθηκε στα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το που θα καταλήγει αυτό το ιλιγγιώδες ποσό είναι άγνωστο. Σε τσέπες πολιτικών; Σε τσέπες ακαδημαϊκών οι οποίοι υποστηρίζουν την αναπόδεικτη θεωρία της ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής; Σε τσέπες μελών ΜΚΟ; Σε τσέπες κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών των ΑΠΕ; Ουδείς γνωρίζει.

Σήμερα, ομολογώ ότι έκανα λάθος στις εκτιμήσεις μου καθώς υποεκτίμησα το ύψος των πράσινων φόρων. Οι πράσινοι φόροι που έχουν σκοπό να επιβάλλουν ορισμένοι στους λαούς του κόσμου είναι πολύ υψηλότεροι. Όπως ομολόγησε δημοσίως τον Αύγουστο του 2019 ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno le Maire ο κατά κεφαλήν πράσινος φόρος θα ανέρχεται ετησίως στα 1.000 ευρώ ανά κάτοικο του πλανήτη. Δηλαδή, το συνολικό ποσό το οποίο θα κατευθύνεται ετησίως σε άγνωστες τσέπες θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ύψος των 7,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Μέχρι το 2030 το ποσό αυτό θα ανέλθει στο διαστημικό ποσό των 84,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών δήλωσε: «Η εκτίμηση που είναι δική μας αν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού είναι 1.000 δολάρια ετησίως, κατά κεφαλήν, τα επόμενα χρόνια». Για να παραφραστεί η γνωστή φράση: "Είναι η Συμφωνία του Παρισιού ηλίθιε". Ας θυμούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι ότι ο πολιτικός, ο οποίος έβαλε την Ελλάδα στα Μνημόνια ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι φανατικός θιασώτης της Κλιματικής Αλλαγής και της πράσινης ενέργειας. Ας το ερμηνεύσουν πολιτικά οι Έλληνες φορολογούμενοι/ες όπως αυτοί/ές νομίζουν.

Οι Ευρωπαίοι πρόκειται να φορολογηθούν πολύ σκληρά τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της Συμφωνίας του Παρισιού. Μία συμφωνία η οποία είναι ραμμένη και γραμμένη στα μέτρα των σοσιαλδημοκρατών. Όπως είναι ο επίτροπος του νεοσυσταθέντα "σοβιετικού" χαρτοφυλακίου της Κομισιόν με την ονομασία European Green Deal. Το Green Deal αποτελεί το πράσινο παραπέτασμα το οποίο ξεκινά να σκιάζει την Ευρώπη.

Το European Green Deal θα σημάνει την έναρξη ενός νέου ταξικού πολέμου στην ΕΕ.
Αυτό αποτελεί απόρροια της Συμφωνίας του Παρισιού. Όπως είχε αναφέρει ο επίσης πράσινος ο κ. Στίγκλιτζ για να υποστηρίξει την αμερικανική έκδοση του Green Deal: «With well-designed family leave and support policies and more time-flexibility in our labor market, we could bring more women and more citizens over 65 into the labor force».

Θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε

Οι φράσεις κλειδιά του Στίγκλιτζ: «χρονική ευελιξία στην αγορά εργασίας» και ένταξη «περισσότερων πολιτών άνω των 65 ετών στο εργατικό δυναμικό». Με λίγα λόγια: θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε. Αυτό ίσως αποτελεί την ουσία, το απαύγασμα του Δόγματος του Πράσινου Σοκ που προωθεί το European Green Deal. Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ το απέρριψε. Στην ΕΕ το αποδέχτηκαν!

Κάποιοι Ευρωπαίοι ονειρεύονται την πάταξη της ευρωπαϊκής μεσαίας τάξης. Θα πρόκειται για την επιβολή ενός διαρκούς πανευρωπαϊκού πράσινου μνημόνιου με το οποίο κάποιοι θα ξεζουμίζουν οικονομικά τα παιδιά μας. Δυστυχώς, τα ευρωπαϊκά φιλελεύθερα κόμματα και, κυρίως, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ακολουθεί σαν κουταβάκι τη πράσινη ατζέντα. Μία ατζέντα αντιφιλελεύθερη, κρατικοδίαιτη, σοβιετική, και βάναυσα αντικοινωνική.

Πόσο καιρό ακόμη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ποδηγετείται ιδεολογικά από τις ακραία φορομπηχτικές νοοτροπίες; Δεν αντιλαμβάνονται οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι και κεντρώοι πολιτικοί ότι αυτή η στρατηγική θα οδηγήσει σε αύξηση των ακροδεξιών κομμάτων; Το μήνυμα το πήρε ήδη η κ. Μέρκελ στη Σαξωνία και στο Βραδεμβούργο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί σε πολιτική αυτοκτονία των φιλελεύθερων κομμάτων; Και στο κάτω-κάτω της γραφής πού οδεύει τελικά ο φιλελευθερισμός στην Ευρώπη;

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πρέπει να σκεφθεί σοβαρά τα παραπάνω. Μήπως πρέπει να ενημερωθεί σχετικώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι της ΕΕ; Μήπως πρέπει να ξεκινήσει η ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών; Μήπως η ατζέντα European Green Deal και η Συμφωνία του Παρισιού αντίκεινται στις Αρχές και τις Αξίες της ΕΕ; Μήπως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την επαχθέστατη Συμφωνία του Παρισιού;

Το παράδοξο με τον Μακρόν

Υπάρχει και ένα παράδοξο που αφορά το Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν ο οποίος παραμένει φανατικός υποστηρικτής της Συμφωνίας του Παρισιού. Ο κ. Μακρόν πριν λίγο καιρό δήλωσε αναφορικά με τη διείσδυση της Κίνας στα θέματα ευρωπαϊκού εμπορίου και την εξαγορά κρίσιμων ευρωπαϊκών υποδομών (λιμάνια, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας κ.λπ): «Τέλος στην αφέλεια της ΕΕ».

Η Συμφωνία του Παρισιού γεωπολιτικά ευνοεί μονάχα την Κίνα καθώς η Δύση εξαρτάται από αυτήν σχεδόν 100% σε όλα τα κρίσιμα ορυκτά τα οποία είναι απαραίτητα για την κατασκευή ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών πάνελς, ηλεκτρικών αυτοκινήτων κ.λπ. Γι’ αυτό άλλωστε η Κίνα, παρότι διαρκώς καταστρέφει το περιβάλλον με τις εξορύξεις των συγκεκριμένων ορυκτών, υποστηρίζει σθεναρώς τη Συμφωνία του Παρισιού: η Κίνα θα ωφεληθεί γεωπολιτικά καθώς μέσω της Συμφωνίας του Παρισιού θα ελέγχει πλήρως την ΕΕ. Πώς εξηγείται αυτό το παράδοξο του Γάλλου Προέδρου; Δεν αντιλαμβάνεται την αφέλεια της ΕΕ όσο αφορά τη Συμφωνία του Παρισιού;

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.