ΑΠΟΨΗ

Ψηφιοποίηση: Περιορισμός των μετρητών ή έλεγχος των πολιτών;

Ψηφιοποίηση: Περιορισμός των μετρητών ή έλεγχος των πολιτών; Ηρακλής Γωνιάδης

Με την ψευδεπίγραφη επίκληση ότι τα μετρητά χρησιμοποιούνται από το “οργανωμένο έγκλημα”, επιδιώκουν την ψηφιοποίησή τους χωρίς να μας πουν γιατί δεν κατάφεραν να το ελέγξουν μέχρι τώρα στη χρήση του διαδικτύου (σκοτεινού τε και… διαφανούς) μέσω του οποίου γίνεται ευρεία εμπορία ναρκωτικών, όπλων και κάθε είδους συναλλαγή με τη συνδρομή επαγγελματιών όπως δικηγόρων/συμβολαιογράφων, τραπεζικών/λογιστών, πολιτικών κλπ.

Δηλαδή, με το πρόσχημα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τα μετρητά για τις παράνομες δραστηριότητές τους, θα προβούν στην απαγόρευση και το έλεγχο ενός νόμιμου μέσου και, κατά συνέπεια, της ιδιωτικότητας της ζωής μας μετατρέποντας μας από πολίτες σε υπηκόους/ υπάκουους υπό την άμεση απειλή δέσμευσης των αποταμιεύσεών μας όταν θέλουν να επιβάλλουν μέτρα όπως, π.χ. του υποχρεωτικού εμβολιασμού, των αγορών μας μόνο από “φίλους και συμμάχους” κλπ.

Περίσσια η υποκρισία των νομοθετών και της εκτελεστικής εξουσίας χωρίς τη συνδρομή της οποίας το έγκλημα δεν θα ήταν “οργανωμένο” αν αποκλειόταν από τη χρήση δομών και θεσμών δημιουργημένων επί σκοπό διευκόλυνσης των πολιτών και προστασίας της ιδιωτικότητάς τους. Οι ίδιες δομές που υπηρετούν τη νομιμότητα εξυπηρετούν και το “οργανωμένο έγκλημα” το οποίο όταν “επενδύει” στη χώρα για την απόκτηση βίζας ή ιθαγένειας είναι ευπρόσδεκτο!

Αυτά που τελικά θα καταφέρουν οι “ηρακλείς του στέμματος-νομιμότητας” είναι να δυσκολέψουν την καθημερινότητα ανθρώπων χωρίς εξοικείωση ή πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, να καταργήσουν τον “σπιτικό κουμπαρά” στον οποίο φυλάσσονται χρήματα υπό τον φόβο αφανισμού των καταθέσεών τους λόγω πιθανού bail in (να μην αναφερθούμε στην περίπτωση μιας πολεμικής σύρραξης!) και, ακόμα χειρότερο, να θέσουν σε κοινή θέα την ιδιωτική μας ζωή, είτε η ψηφιοποίηση γίνει μέσω των εμπορικών τραπεζών είτε των κεντρικών, ενώ το “οργανωμένο έγκλημα” θα παραμένει απρόσβλητο και αποδοτικότερο δεδομένου ότι πάντα προηγείται των νόμων και των θεσμών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι