ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Λεφτά υπάρχουν” – Μετά τον ΓΑΠ και ο Στουρνάρας

"Λεφτά υπάρχουν" – Μετά τον ΓΑΠ και ο Στουρνάρας, Αντώνης Κουμιώτης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Γιάννης Στουρνάρας, από τηλεοπτικού άμβωνος, για την ελληνική οικονομία: «Η κυβέρνηση έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσά κατά της πανδημίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αυτό αντανακλάται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι σημαντικός αριθμός νοικοκυριών, επιχειρήσεων και το κράτος, έχουν σημαντικά αποθεματικά για να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό γεγονός όπως αυτό…»!

Πώς είπατε; Δεν ξέρει τί λέει; Μα εάν δεν ξέρει ο εθνικός μας τραπεζίτης, τότε ποιος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα; Και συνέχισε για να χαροποιήσει ακόμα περισσότερο την τηλεοπτική παρέα του ΣΚΑΪ: «Οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί, είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα…»!

Ναι, αμέ! Τώρα, γιατί οι μισοί φωνάζετε ότι κυκλοφορείτε μέσα στο σπίτι ως άλλες μούμιες, τυλιγμένες σε φθηνά κουβερτάκια απ’ του Βακάκη και οι άλλοι μισοί παθαίνετε υστερία έξω από τα βενζινάδικα, αυτό μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξετε, γιατί πολύ απλά έχετε! Έχετε τόσα για να αντέξετε, όσα και για να πληρώσετε και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Λεφτά υπάρχουν” μας λέει ο Στούρναρας!

«Υπάρχουν σημαντικά αποθεματικά και στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα», επανέλαβε στο τέλος της συνέντευξής του ο υπουργός των μνημονίων, σε μία συγκλονιστική ανάλυση περί του πληθωρισμού, των πιέσεων των αγορών και του ρυθμού της οικονομικής ανάπτυξης, που πραγματικά κοντέψαμε να ξεχάσουμε όσα παλέψαμε με νύχια και με δόντια να κατανοήσουμε γύρω από τους οικονομικούς όρους κατά την περίοδο των μνημονίων, όταν δηλαδή την ενημέρωση είχαμε παραχωρήσει σχεδόν αποκλειστικά στους οικονομολόγους, ενίοτε και στους λογιστές.

Επειδή όμως, αντίθετα με τα όσα πιστεύει ο Άδωνις περί ύβρεων και ο Στουρνάρας περί αποθεματικών, όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δεν μιλάμε με “σενάρια και πιθανότητες”, αλλά βασισμένοι στην γνώση και στην πραγματική εικόνα που επικρατεί στην μεγάλη βάση της ελληνικής κοινωνίας, καλά θα κάνουν στο Μέγαρο του Μαξίμου να ξυπνήσουν από τον λήθαργο που προκαλεί η λαγνεία για την εξουσία και επιτέλους να συμμαζέψουν όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, που προκαλούν πλέον ανοιχτά τον ελληνικό λαό.

Εκτός και… Εκτός και έχουν αποφασίσει να δραπετεύσουν, παραδίδοντας τη χώρα άνευ εθνικών όρων στους τεχνοκράτες και στο διευθυντήριο των Βρυξελλών.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι