ΑΠΟΨΗ

Το ενεργειακό φιάσκο στη Φλώρινα

Το ενεργειακό φιάσκο στη Φλώρινα, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Στη λαμπρή εκδήλωση της 29ης Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Φλώρινας παρουσία υπουργών, Αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, περιφερειάρχου και πληθώρας άλλων αξιωματούχων, ανακοίνωσε την «έναρξη των έργων για την εγκατάσταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στη Φλώρινα και στις κοινότητες του Δήμου». Ετόνισε βέβαια την «αποφασιστική στάση του υπουργού Ανάπτυξης κου Αδώνιδος Γεωργιάδη και φυσικά του Πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ιδιαίτερα κολακευτικός ήταν ο Δήμαρχος για τον υπουργό κο Γεωργιάδη, ο οποίος «ξέρουμε ότι δεν μασάει τα λόγια του» –πράγμα γνωστόν! Διερωτώμαι αν έχει υπολογισθεί η οικονομική πτυχή του όλου εγχειρήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τ. Δημάρχου κου Βοσκόπουλου –  κατόπιν αναλυτικών υπολογισμών – καταλήγει ότι για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στη Φλώρινα, η απαιτούμενη δαπάνη θέρμανσης ανέρχεται:

  • με φυσικό αέριο – 3.100 €/έτος
  • με πετρέλαιο – 1.883 €/έτος
  • από τηλεθέρμανση αμυνταίου – 1.045 €/έτος
  • από τηλεθέρμανση Κοζάνης – 899 €/έτος

Και ο απλός Φλωρινιώτης ερωτά: «Πού θα τα βρω εγώ τα 3.100 €/έτος και γιατί να μην συνδεθώ με την τηλεθέρμανση Κοζάνης ή Αμυνταίου;» Υποτιμούν κατάφωρα την νοημοσύνη των αγαπητών μου Φλωρινιωτών. Βέβαια, η καλλίτερη λύση και η πλέον οικονομική είναι η θέρμανση της Φλώρινας με κόστος περί τα 700 €/έτος από τη μονάδα της Μελίτης.

Η απόφαση απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων, μεταξύ της οποίας και της ΑΗΣ Μελίτης είναι απόλυτα λανθασμένη και πρέπει –οφείλουν– να την τροποποιήσουν, τουλάχιστον μέχρι το 2050. Και τί το πρωτοφανέστερο: Τηλεθέρμανση Φλώρινας από ΑΗΣ Μελίτης με κόστος 700€/έτος. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι καταστρεπτική και θα οδηγήσει σε μαρασμό της αγαπητή μας Φλώρινα. Η Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση δεν θα το επιτρέψει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι