Η ουσία των διερευνητικών και η ανοσία συμφερόντων στην πανδημία

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Για την ανοσία συμφερόντων και τις διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μίλησε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός, στον 98.4.

Ανέλυσε γιατί σε αυτή τη φάση οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι σε φάση διερεύνησης που τα όποια συμπεράσματα είναι πρόωρο να εξαχθούν. Παρότι, αυτή η διερεύνηση μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας έχει για την ώρα και εντάσεις αλλά και κινήσεις αναγνώρισης προθέσεων. Όπως είπε, όσοι υποστηρίζουν ότι στο παρελθόν ήρθαμε πολύ κοντά στις προηγούμενες διερευνητικές για επίλυση, δεν απαντάνε γιατί αυτό δεν συνέβη τελικά. Κυρίως αποκρύπτουν, ότι αυτές οι λύσεις ήταν εκτός του διεθνούς δικαίου, που απλά αν ευοδώνονταν σε διμερείς διαπραγματεύσεις, απλά θα οδηγούμασταν στη Χάγη. Πάντα όμως εκτός των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου, άρα θα επρόκειτο για εθνικές υποχωρήσεις.

Η επίλυση όμως δεν ευοδώθηκε σε αυτές τις διερευνητικές, πολύ απλά γιατί στο τέλος η Τουρκία έθετε και τα θέματα των «γκρίζων ζωνών». Ο Σταύρος Λυγερός μιλώντας και για την διαχείριση της πανδημίας ιδίως στην Ε.Ε. , είπε ότι τελικά η Κομισιόν τα «σκά…σε», όπως επεσήμανε και ο Γερμανός Υπουργός Σόλτς. Ίσως για αυτό, τώρα, ασθμαίνοντας συζητούν και για το ρώσικο εμβόλιο που προηγουμένως από έναν γεωπολιτικό αυτισμό το απαξίωναν. Μέχρι τώρα είπε, αντί να προταχθεί η δημόσια υγεία και η εμβολιαστική αντιμετώπιση ως δημόσιο αγαθό, η Ε.Ε. και οι χώρες, λειτούργησαν για την «ανοσία» των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι