Σταύρος Λυγερός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον Κόσμο

Σταύρος Λυγερός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο

Ο επικεφαλής του SLpress.gr Σταύρος Λυγερός, εξηγεί στον 98.4 με αφορμή το υπό έκδοση νέο του βιβλίο που συνέγραψε με τον δρ. Σωτήρη Δημόπουλο, γιατί ένας “τοπικός” πόλεμος στην Ουκρανία, αλλάζει γεωπολιτικά όλο τον κόσμο.

Οι αλλαγές αυτές θα έχουν επίδραση καταλυτική και στη Μεσόγειο, αλλά το μείζον θέμα για τον Σταύρο Λυγερό, είναι όχι η πάγια στρατηγική και οι βλέψεις της Τουρκίας, αλλά αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα, έχει βούληση αρχικά αποτροπής, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ότι θα απαντήσει αποφασιστικά σε κάθε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε τι βούληση εκδηλώνουμε ως χώρα, όταν Υπουργός πρώτης γραμμής έχει διακηρύξει από το 2020 ως “κόκκινη γραμμή” τα 6 ν.μ., που ποτέ δεν αμφισβήτησαν οι Τούρκοι και δύο χρόνια μετά δεν έχουμε προχωρήσει καν στα 12 ν.μ. χωρικών υδάτων, έστω γύρω από όλη την Κρήτη και την Γαύδο, το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο ή τις ακτές της Πιερίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι