Αρμαγεδώνας από… μπούρδες

Αρμαγεδώνας από… μπούρδες

Σεισμός ανοιχτά της Λέσβου, γιγαντιαία κατολίσθηση στο Αμύνταιο και απορούμε πώς η ΝΔ δεν έχει μιλήσει ακόμα για τον Αρμαγεδώνα που έφερε η κυβέρνηση! Άλλωστε, είναι γνωστό πως σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς φέρνει μόνο η Αριστερά και ποτέ η Δεξιά, όπως κάλλιστα μπορεί να αποδείξει μέσα από αρχαία κείμενα ο Άδωνις.

Το ότι δεν έχουμε, βέβαια, αριστερή διακυβέρνηση δημιουργεί ένα προβληματάκι σε αυτό το συλλογισμό. Προφανώς, όμως, στο Μαξίμου έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Για τον σεισμό, πάντως, ο δήμαρχος της Άγκυρας πρόλαβε την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνοντας πως πρόκειται για τεχνητό σεισμό που προκάλεσαν ξένες δυνάμεις!

Απόδειξη πως στις μπούρδες έχουμε πολύ σοβαρό ανταγωνισμό.

Όσο για την καθίζηση στα λιγνιτορυχεία της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» επιρρίπτει τις ευθύνες στους αρχαιολόγους!

Απόδειξη πως στις μπούρδες δεν πάμε και μεις πίσω…

Αν και δεν αποκλείεται καθόλου η ΔΕΗ να μας χρεώσει τη ζημιά. Και εκτός από το χαράτσι για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να πληρώνουμε και τέλη καθίζησης!

Η δήλωση του προέδρου της προς τα εκεί το πάει: «Είναι σοβαρός ο οικονομικός κλυδωνισμός, αλλά θα τον απορροφήσουμε» είπε και μας άφησε σε αναμμένα κάρβουνα.

Άνθρακες, όμως, είναι και ο «θησαυρός» που περιμένουμε για το χρέος από τους εταίρους (τρόπος του λέγειν) της Ευρωζώνης.

Τι να μας κάνει και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ; Ό, τι κι αν δηλώνει και υπόσχεται, εκπροσωπεί τον Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σε  εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι είπε: «Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης»…

Ίσως γι’ αυτό ο Λεμέρ, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στους αρχαίους θεούς. Και ο Τσίπρας μπορεί να του απάντησε «συν Αθηνά και χείρα κίνει», αλλά ξέρει πολύ καλά πως μόνο ένας από μηχανής θεός θα έφερνε την οικονομική λύτρωση…

Ο Τσακαλώτος, πάντως, μάλλον θα μπερδέψει τους ομολόγους του με τη δήλωσή του: «Το gay pride είναι εξίσου σημαντικό με το μνημόνιο»! Εμείς λίγο πολύ έχουμε αρχίσει να τον συνηθίζουμε. Μόνο μην μας ζητήσει να κάνουμε και παρέλαση υπερηφάνειας για τα μέτρα!

Το καλό των ημερών είναι η συνάντηση του Μητσοτάκη με «ανθρώπους του μεροκάματου». Καλό, επειδή τρέφω την κρυφή ελπίδα πως όσο περισσότεροι γνωρίζουν τον Κυριάκο, τόσο λιγότεροι θα τον ψηφίσουν για πρωθυπουργό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι