Το θεσμικό ολίσθημα του Προέδρου

Το θεσμικό ολίσθημα του Προέδρου

Μιλώντας στη συνάντησή του με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας υπερέβη την αρμοδιότητα της εντολής του και το εύρος του ρόλου του. Εξέφρασε μια άποψη, ως έκφραση συλλογικής βούλησης σχετικά με την στρατηγική του Έθνους, για την οποία ποτέ δεν ρωτήθηκαν οι Έλληνες. Άρα και ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να συμφωνήσουν, ή να διαφωνήσουν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας οι Έλληνες προσβλέπουν στην συγκρότηση μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, στο πρότυπο των ΗΠΑ, στην οποία μάλιστα θα υπάρξει σύστημα ενιαίας αντιπροσώπευσης. Αυτά τα είπε ως εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι ως πρώην υπουργός και βουλευτής ή ως καθηγητής της Νομικής.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Παυλόπουλος ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες έχουν αποφασίσει τελεσίδικα την διάλυση του εθνικού κράτους τους και την συγχώνευση-απορρόφησή του από ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος, για την πολιτική και πολιτειακή οντότητα του οποίου ανυπομονούν να ενημερωθούν αναλυτικά!

Ως πρόσωπο, ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει. Δεν έχει το δικαίωμα, όμως, να μιλάει για λογαριασμό των Ελλήνων, να προκαταλαμβάνει με τέτοιον τρόπο τη βούλησή τους, χωρίς αυτή να έχει καταγραφεί μέσω δημοψηφίσματος, αλλά και ούτε εμμέσως με απόφαση της Βουλής.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις επίμονες και διαρκείς προσπάθειες του Προέδρου Δημοκρατίας να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας. Αλλά και ουδείς του εκχώρησε την εξουσιοδότηση να προεξοφλεί και να προκαταβάλει τη βούληση των Ελλήνων που θα καθορίσει το μέλλον του Έθνους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι