ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

9+1 απαντήσεις του Δημήτρη Οικονόμου στο SLpress.gr

9+1 απαντήσεις του Δημήτρη Οικονόμου στο SLpress.gr

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Οικονόμου, μίλησε στο SLpress.gr για τις προσδοκίες του από το εκλογικό αποτέλεσμα και το ενδεχόμενο συνεργασιών. Για τις συνεργασίες επισημαίνει πως οι συναινέσεις και οι συγκλίσεις πρέπει να εντάσσονται σε τρία σημεία. 

  • Τι περιμένετε από τις εκλογές αυτές;

Περιμένω μια καταδίκη δυνάμεων και προσώπων που σκέπτονται με πρώτο κριτήριο το ίδιον όφελος. Και βέβαια την ενίσχυση όσων θέλουμε ένα τέλος στο σπιράλ της παρακμής που ζούμε εδώ και κάποια χρόνια και την αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο.

  • Πώς σχολιάζετε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων;

Όλες οι συζητήσεις που κάνω αυτές τις μέρες στις γειτονιές της Αθήνας συμφωνούν σε ένα βασικό σημείο με τις δημοσκοπήσεις. Η επιρροή της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μειωμένη ενώ, αντιθέτως, αυτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αυξημένη. Όλα αυτά σε σύγκριση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές βέβαια. Το θέμα πια είναι οι πολίτες να ασκήσουν μαζικά το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε οι τάσεις αυτές να αποτυπωθούν και στα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων.

  • Ποιες συνεργασίες βλέπετε;

Το εκλογικό σύστημα επιβάλλει συνεργασίες. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες μας αναθέσει ο ελληνικός λαός. Αλλά συναινέσεις και συγκλίσεις για να στέκονται στα πόδια τους, πρέπει να στηρίζονται σε συγκεκριμένα προγραμματικά σημεία σύγκλισης.

  • Σε ποια προγραμματικά σημεία αναφέρεστε;

Αναφέρομαι σε τρία προγραμματικά σημεία: Πολιτική ισοτιμία, συγκεκριμένους κοινούς σκοπούς και πρόσωπα αποδεκτά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

  •  Τι διαφορετικό υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής;

Εμείς δεν υποσχόμαστε από λίγα ευρώ σε διάφορες ομάδες τα οποία θα εξανεμιστούν αμέσως από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των λίγων. Προτείνουμε σε όλους έναν δρόμο με οφέλη για όλους. Και, ασφαλώς, μια γιγαντιαία προσπάθεια αναδιανομής υπέρ της εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

  • Για ποιο λόγο να πιστέψει ο πολίτης το κόμμα σας;

Αν έχουμε την αξίωση να γίνουμε πιστευτοί, την έχουμε θεμελιώσει στο βαρύτατο κομματικό κόστος το οποίο, εμείς μόνοι, πρόθυμα επωμιστήκαμε, προκειμένου να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον.

  • Πως βλέπετε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας;

Ένας από τους κοινούς σκοπούς της όποιας κυβέρνησης είναι η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Η αντιμετώπιση ενός δημόσιου χρέους που είναι υψηλότερο παρά ποτέ (όπως μάθαμε εδώ και κάποια χρόνια τα δανεικά δεν είναι και αγύριστα) και αυξάνεται διαρκώς, ενός ιδιωτικού χρέους που απειλεί όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερα νοικοκυριά και ένα εμπορικό ισοζύγιο το οποίο το 2023 ξεπέρασε κάθε προηγούμενη αρνητική επίδοση.

  • Περιγράφεται μία δυσοίωνη εικόνα για την ελληνική οικονομία. Πως πρέπει να δράσει το πολιτικό σύστημα;

Αντί ψευδείς εικόνες και φρούδες ελπίδες είναι πια ανάγκη να αναλάβουμε άμεσες δραστικές πρωτοβουλίες, πριν οδηγηθούμε ξανά στα βράχια. Πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν την παραγωγική βάση και την καινοτομία στην πατρίδα μας.

  • Ποια είναι η προσωπική σας φιλοδοξία;

Η προσπάθεια μου να συμβάλλω στην βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, την ποιότητα του δημόσιου χώρου μας είναι στάση ζωής. Έχω πάντα στο μυαλό μου, εκτός από εμένα, την οικογένεια και τους φίλους μου, κάθε συμπολίτη που δικαιούται μια, όλο και καλύτερη, Αθήνα.

  • Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

Έχω παρουσιάσει, εδώ και καιρό, πως ακριβώς βλέπω αυτή την προσπάθεια μου να μπαίνει σε μια νέα φάση από την θέση του βουλευτή της Α’ Αθήνας. Και αναμένω την θετική ανταπόκριση του εκλογικού σώματος σ’ αυτό μου το πολιτικό διάβημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι