ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγκαλιά με τον Ράμα, μας την είπε ο υιός Σόρος για τον Έβρο…

Αγκαλιά με τον Ράμα, μας την είπε ο υιός Σόρος για τον Έβρο... Κόμπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μέλι έσταζε το στόμα του γιου του Τζορτζ Σόρος για τον Έντι Ράμα, με τον οποίο πέρασε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στις αλβανικές ακτές, σε μια από τις πυκνές επισκέψεις του στην Αλβανία. Ο Αλεξάντερ Σόρος χαρακτήρισε τον Αλβανό πρωθυπουργό «εμπνευσμένο ηγέτη του κόσμου» και συναντήθηκε με τους πρώτους Αφγανούς που έφτασαν στην Αλβανία, ενώ την ίδια ώρα έκανε συστάσεις στην Ελλάδα να μην υψώνει τείχη και να πάρει μέτρα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Ο γιος του Σόρος δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Ράμα, στο Instagram, γράφοντας: «Με τον φίλο μου Έντι Ράμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Τίρανα, ο οποίος συνεχίζει να επιδεικνύει εμπνευσμένες ηγετικές ικανότητες στη χώρα, σε όλη την περιοχή και σε όλο τον κόσμο». Επρόκειτο ουσιαστικά για άλλη μία εγκωμιαστική ανάρτηση του υιού Σόρος για τον Αλβανό πρωθυπουργό και για τη συνάντηση που είχαν στις 28 Αυγούστου στα Τίρανα.

Ο υιός Σόρος επισκέφθηκε όμως και τις παραλίες της Αλβανίας και όπως ανέφερε αρχικά η αλβανική ιστοσελίδα shqiptarja.com ήταν εκεί με τον Έντι Ράμα. Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο ίδιος, γράφοντας σε ανάρτησή του: «Ήταν υπέροχο που επέστρεψα στην όμορφη αλβανική ακτή με τον καλό μου φίλο τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Δείτε τις φωτογραφίες μιας από τις ομορφότερες και παρθένες ριβιέρες της Ευρώπης».

Μέλι για τον Ράμα ο Σόρος

Καθώς μάλιστα είναι η περίοδος που στην Αλβανία φτάνουν οι πρώτοι Αφγανοί πρόσφυγες, ο Αλεξάντερ Σόρος συναντήθηκε μαζί τους στο Δυρράχιο, την ώρα που ο Ράμα διπλασίαζε τον αριθμό των Αφγανών που θα δεχθεί η χώρα του από 2.000 σε 4.000. Ωστόσο, ο υιός Σόρος, παρά τις πυκνές επισκέψεις του στην Αλβανία, δεν άκουσε τίποτε για τις εκεί εθνικές μειονότητες και για το αν είναι πλήρως σεβαστά τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματά τους.

Δεν άκουσε επίσης τίποτε για το γκρέμισμα σπιτιών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, με μια απόφαση που ουσιαστικά ήταν δήμευση και ελήφθη με το πρόσχημα της ανάπτυξης του τουρισμού στο νότιο τμήμα «μιας από τις ομορφότερες και παρθένες ριβιέρες της Ευρώπης», μέρος της οποίας επισκέφθηκε. Ήταν, όμως, πολύ καλά πληροφορημένος για τα μέτρα που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση στον Έβρο, προκειμένου να μην παραβιαστούν τα σύνορα από ένα νέο ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό κύμα.

  Η ανάσταση της Ορθοδοξίας στην Αλβανία – Το θαύμα του Αναστάσιου

Αυτό έδειξε τουλάχιστον με μια άλλη ανάρτηση, με την οποία κατηγόρησε την Ελλάδα για το τείχος που υψώνει στο Έβρο για να προστατέψει τα σύνορά της. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να χτίζει ψηλότερα τείχη και να πανικοβάλλεται. Θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες» έγραψε ο Αλεξάντερ Σόρος, στο Twitter αυτή τη φορά. Παράθεσε μάλιστα και φωτογραφία του φράχτη από την βρετανική εφημερίδα Guardian, στο άρθρο της οποίας υπογραμμίζεται ότι «οι Έλληνες υπουργοί ορκίζονται να γυρίσουν πίσω πρόσφυγες». Για το βάρος που σήκωσε, όμως, η Ελλάδα, ως χώρα-πύλη της Ευρώπης όλα αυτά τα χρόνια ο Αλεξάντερ Σόρος επίσης δεν άκουσε τίποτε.

Τελικά, και η ακοή είναι ζήτημα ιδεοληψίας, ή, για να μην είμαστε και αφελείς, ζήτημα της παγκόσμιας επιχείρησης-μπίζνας που έχει στήσει ο μπαμπάς Τζορτζ στο βωμό της πολυαγαπημένης παγκοσμιοποίησης που θεωρεί τα εθνικά σύνορα (μόνο κάποιων χωρών βέβαια) παρωχημένα…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι