ΑΠΟΨΗ

Αν βγει πρόεδρος ο Τραμπ; – Τα κρίσιμα ερωτήματα για το 2024

Αν βγει πρόεδρος ο Τραμπ; – Τα κρίσιμα ερωτήματα για το 2024, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Ερωτήσεις και απαντήσεις του νέου έτους για ζητήματα της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας, από την ενδεχόμενη νέα νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι την θητεία του νέου δημάρχου Αθηνών Χάρη Δούκα.

Είθισται, χρονιάρες ημέρες, διάφοροι να κάνουν προβλέψεις για το επερχόμενο νέον έτος και τι επιφυλάσσει στον κόσμο όλον, περιλαμβανομένης της προσφιλούς πατρίδος. Ιδού ορισμένες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

 • Τί να σημαίνει για την Ελλάδα πιθανή επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ;

Ουδέν κακόν, υπό την προϋπόθεση να προετοιμασθεί η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο. Πρώτον, να εξασφαλίσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με την βοήθεια της Ομογένειας στο Κογκρέσο. Κανείς πρόεδρος δεν τo αγνόησε στο παρελθόν – ούτε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ. Δεύτερον, εάν ο Τραμπ δώσει 120 καινούργια F-16 στον Ερντογάν, η Ελλάς να προχωρήσει στην προμήθεια 12+12 F-35, μέσω του αμερικανικού χρηματοδοτικού προγράμματος Εξωτερικής Στρατιωτικής Βοηθείας – γιατί άλλα χρήματα δεν έχομε. Όντας ένα βήμα πιο μπροστά από την Τουρκία, η Ελλάς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αν κατασκευάσει εγκαίρως τις υποδομές των πανάκριβων μαχητικών και βελτιώσει σημαντικά την πτητική αποζημίωση των Ικάρων της.

 • Τί κάνουμε με τον Αλβανό πρωθυπουργό ΄Εντι Ράμα, που εξακολουθεί να κρατεί τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας, τον Φρέντη Μπελέρη, στη φυλακή;

Να εμποδισθεί ο Ράμα να περάσει την θύρα των Βρυξελλών, μέχρις ότου ενδώσει ή εκπέσει της εξουσίας – κι ας λέγουν ότι θέλουν ο “εταίρος” του, Όλαφ Σολτς.

 • Εάν ο καγκελάριος Σόλτς συνεχίσει την αποδόμηση του βέτο στην ευρωπαϊκή διαδικασία αποφάσεων, τι κάνουμε ως χώρα;

Ας προσαρμοστούμε, σχηματίζοντας μία ομάδα πιέσεως μαζί μ’ άλλες μικρές χώρες, συν μία μεγάλη, ως η Ισπανία ή Ιταλία, για να υπερκερασθεί ο σκόπελος της “ειδικής πλειοψηφίας”. Ο τελευταίος είναι αναπόδραστος.

 • Τι θα συμβεί εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τον Πούτιν;

Πολύ κακό προηγούμενο για το Κυπριακό. Ήδη, ο Ερντογάν το αντελήφθη και δεν άφησε τα βρετανικά ναρκαλιευτικά να διαβούν απ΄ τα Στενά. Όμως, με την ήττα θα τελειώσει ένας πόλεμος που άρχισε το ΝΑΤΟ. Το τιμώρησε για τα όσα έπραξε εις βάρος του κυπριακού λαού το 1974. Ο κόσμος θα είναι ασφαλέστερος χωρίς το ΝΑΤΟ κι η Τουρκία λιγότερο επικίνδυνη.

 • Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος της Χαμάς με το Ισραήλ;

Με ήττα των… Αδελφών Μουσουλμάνων, της Χεζμπολάχ και των Ιρανών κληρικών που τον εξαπέλυσαν. Το Παλαιστινιακό κράτος να ιδρυθεί στην Γάζα και τη Δυτική όχθη. Ήδη ο μουσουλμανικός κόσμος διχάστηκε.

 • Κινδυνεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την άνοδο των “ακροδεξιών” κομμάτων στις 27 χώρες μέλη;

Πρόκειται περί πατριωτικών κομμάτων, που δεν θέλουν νόθευση των Ελληνορωμαϊκών και χριστιανικών αξιών επί των οποίων οικοδομήθηκε η Ευρώπη. Στο παρελθόν, όχι πια…

 • Πώς θ’ αντιμετωπισθεί η πλημμυρίδα των μεταναστών από τον Τρίτο Κόσμο στην ΕΕ;

Με έλεγχο των γεννήσεων τους κι έκδοση των λαθρομεταναστών στη Τουρκία και στα πλούσια ισλαμικά κράτη του Κόλπου, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Εμιράτα κλπ. Ο αφρικανικός υπερπληθυσμός παρουσιάζει πρόβλημα, αλλά να το λύσουν οι πρώην αποικιοκράτες που το προκάλεσαν – όχι η Ελλάς.

 • Τίνι τρόπω θα αντιμετωπισθεί η υπογεννητικότητα των Ελλήνων;

Με κάθε παιδί που γεννάται από Έλληνες γονείς να μένει αφορολόγητο από το πρώτο έτος και μέχρις ενηλικιώσεως του.

 • Υπάρχει αντίπαλον δέος στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η φύση κι η πολιτική (με μικρό) απεχθάνονται το κενό. Στις προσεχείς Ευρωεκλογές, όταν η Νέα Δημοκρατία πέσει κάτω από το 30% του εκλογικού σώματος, θ’ αρχίσει η διαδικασία αντικαταστάσεως του. Αρκεί μέχρι τότε να χαλιναγωγηθούν οι “μεταρρυθμίσεις” του, ως η “πράσινη (υπ)ανάπτυξη”, η ψηφιακή γραφειοκρατία, οι “έξυπνοι” ηλεκτρομετρητές, ο γάμος ομοφύλων κι η… “ντροπολογία” Καιρίδη, για νομιμοποίηση όλων των παρανόμων μεταναστών -παρόντων και μελλοντικών.

 • Θα επιτύχουν τα μη-κερδοσκοπικά πανεπιστήμια;

Άλλα κρίσιμα ερωτήματα…

Αρκεί το καθηγητικό κατεστημένο των δημοσίων να μην παρεμβάλει εμπόδια. Τους ξέρουμε δα τους προκομένους (Καβάφης).

 • Με τους αριστερούς φοιτητές τι μπορεί να γίνει;

Να πληρώσουν δίδακτρα στα κρατικά ΑΕΙ, όπως ίσχυε έως το 1966 κι ας λέγει ό,τι θέλει ο σύντροφος Κουτσούμπας! Ουδέν δωρεάν.

 • Με την βία στα γήπεδα;

Επιψήφιση του νόμου Θάτσερ που εξάλειψε την αναρχία στο αγγλικό πρωτάθλημα.

 • Πρέπει να τεθεί numerus clausus στους τουρίστες;

Μάλλον στους Tour-operators που λυμαίνονται τον ελληνικό τουρισμό! Πώς; Με Amor patriae (=πατριωτισμό) των ξενοδόχων και με κρατική διαφήμιση των ξενοδοχείων στο διαδίκτυο ως εν Γαλλία.

 • Πρέπει να φοβούμεθα την Τεχνητή Νοημοσύνη;

Όπως κάθε ανθρώπινη επινόηση, από της εποχής του Προμηθέως (πυρ), η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αναπόφευκτη πρόοδος.

 • Ποιος θα πάρει το φετινό βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας;

Αδιάφορο, άπαξ και δεν το είχαν δώσει στον Νίκο Καζαντζάκη.

 • Τι θα κάνει ο νέος Δήμαρχος Αθηνών;

Μία “μερίδα από τα ίδια”, εάν δεν διώξει το παράνομο παρκάρισμα των αυτοκινήτων απ’ το κέντρο των Αθηνών.

 • Ποια αισθήματα προκαλεί η 50στή εφέτος παλινόστηση της δημοκρατίας;

Θλίψη για την κατάντια της.

 • Ευθύνονται οι ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα για την υπερθέρμανση του πλανήτη;

Μάλλον φταίει ο ήλιος.

 • Πάει ο κόσμος από κακού στο χειρότερο;

Ανεπαισθήτως βελτιούται. Ιδίως στην Ιατρική και στον πολιτισμό, όταν η κατανάλωση νερού αυξάνει.

 • Θα πάρουμε τα γλυπτά του Παρθενώνος;

Αν περιμένουμε με υπομονή και χωρίς τις σαχλαμάρες “δανεισμού” των εκάστοτε δημοκόπων.

 • “Σώζοι” ένας ακόμη ανασχηματισμός της κυβέρνησης;

Ενδεχομένως ναι αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται επανακαθορισμός προτεραιοτήτων της πολιτικής με έμφαση στην απεξάρτηση από τις εισαγωγές ενέργειας και στην ανάπτυξη των εγχωρίων πηγών – φυσικού αερίου, υδροηλεκτρισμού και πυρηνικής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι