ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέβασε τους τόνους για τις υποκλοπές ο Τσίπρας

Ανέβασε τους τόνους για υποκλοπές ο Τσίπρας
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στο θέμα του υπουργού που είναι στην λίστα των 33 που δημοσίευσε το Documento και παράλληλα τελούσε και υπό τη νόμιμη παρακολούθηση της ΕΥΠ επικέντρωσε την συνέντευξή του στο Star Chanell, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και επέμεινε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένοχος για τις υποκλοπές».  Αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο της ερώτησης που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της Κουμουνδούρου, υπουργός που μάλιστα προέρχεται από το μητσοτακική πτέρυγα ήταν υπό παρακολούθηση. Κάνοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό και καταλογίζοντας του ευθύνες ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο, θα έπρεπε να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε στην ερώτηση που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega και δεν έρχεται και αύριο. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Ο πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε «επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις» που συνιστούν ενδείξεις ενοχής: «Έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. Είναι τέσσερις μήνες που έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ και από το Predator. Το ίδιο και δημοσιογράφος της ερευνητικής δημοσιογραφίας κ. Κουκάκης. Το ίδιο και ο κ. Σπίρτζης. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε το νόμο ώστε να μην μπορεί η ΑΔΑΕ να δώσει στοιχεία για την παρακολούθησή του δημοσιογράφου. Επιπλέον όταν ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε τα στοιχεία για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ την ίδια ημέρα καταστράφηκαν».

Γενικεύοντας υποστήριξε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Εγώ δεν είμαι ντέτεκτιβ, είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento (πέραν των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη), ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση».

Τί είπε για τις παράνομες παρακολουθήσεις 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις επί των ημερών του για να προσθέσει ότι «Εδώ όμως έχουμε την λειτουργεία του παράνομου λογισμικού με εάν κέντρο που είχε σχέση με την ΕΥΠ και με το Μαξίμου. Αν δεν το γνώριζε αυτό ο κ. Μητσοτάκης που ήταν πολιτικός επικεφαλής της ΕΥΠ είναι ένας πρωθυπουργός ανεπαρκής αν το γνώριζε είναι πρωθυπουργός ανασφαλής και επικίνδυνος. Ο πρωθυπουργός κατηγορείται για συνταγματική εκτροπή και μιλάει για τοξικότητα, όμως τοξικός είναι εκείνος που ευθύνεται. Αν κάποιος έχει ενδείξεις ότι αδίκως είναι στην λίστα των 31 ας πάει στην δικαιοσύνη, όχι να απειλεί ότι αν βγουν τα στοιχεία τότε θα προσφύγει εναντίον εκείνου που κάνει αποκαλύψεις».

Συμπυκνώνοντας σημείωσε ότι «ή θα διαψευστεί η λίστα, και αν είναι ψευδής εκείνος που την έβγαλε να υποστεί τις συνέπειες του νόμου ή είναι αληθής και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις». Συνεχίζοντας είπε ότι «Εδώ έχουμε έναν ελέφαντα στο δωμάτιο» και πρέπει να αποφασίσουμε αν «η χώρα θα είναι σε δημοκρατικό δρόμο ή θα είναι μία χώρα μπανανία».

Ακολούθως υπογράμμισε ότι «έθεσα τέσσερις όρους για να αποκατασταθεί στο πολιτικό κλίμα. Το Predator συνεχίζει να παρακολουθεί, θα πάμε σε εκλογές με το Predator σε λειτουργία; Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει ότι σταμάτησε.Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει η λειτουργία του. Ακολούθως να πάμε σε εκλογές με κοινής αποδοχής διοικητή της ΕΥΠ, να αλλάξει η αρμόδια εισαγγελέας, και να οριστεί κοινής αποδοχής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Το ίδιο είπε και η υπεύθυνη ευρωβουλευτής της Pega που έκανε την έρευνα στην χώρα μας». Κλείνοντας το θέμα υπογράμμισε: «Είναι κρίσιμες οι ώρες για την δημοκρατία και για την αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι