ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντιδεξιό μέτωπο επιχειρεί να χτίσει ο Τσίπρας

Αντιδεξιό μέτωπο επιχειρεί να χτίσει ο Τσίπρας

Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στο Star ενώ πέταξε το γάντι και στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι όποιος είναι στην δημοκρατική παράταξη έχει μέτωπο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την Δεξιά. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε οργισμένος και κατηγορηματικός υποστηρίζοντας το αίτημα του και λέγοντας ότι «είναι ατύχημα για την χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Στο ερώτημα γιατί έφθασε να ζητήσει εκλογές τώρα εν μέσω πανδημίας, κάτι που πέρυσι απέρριπτε για τον ίδιο λόγο απάντησε: «Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί. Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες για να ενισχύσει την δημόσια υγεία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή». Επικαλέστηκε την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα λέγοντας: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στην βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8000 οικογένειες».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή». Παρουσίασε γράφημα που δείχνει ότι είμαστε δυο φορές επάνω σε αριθμό θανάτων από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Απάντησε στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία λέγοντας: «Και μόνο ότι γίνονται συγκρίσεις με την περίοδο προ πανδημίας και όταν είμασταν και σε μνηνονιακή φάση με δημοσιονομικούς περιορισμούς, είναι πολιτικά εγκληματικό. Εμείς παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας σε κατάρρευση με 5 ευρώ είσοδο και φραγή για 1,5 εκ. ανασφάλιστους συμπολίτες και 750 εκ. έλλειμμα».

Το μέτωπο της Κεντροαριστεράς

Στο ερώτημα για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ σε συνάρτηση με τις εκλογές επανέλαβε ότι όποιος κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς οφείλει να έχει μέτωπο με την Δεξιά. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο βασικός μου ανταγωνιστής είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Δεξιά, αν θέλεις σήμερα να αλλάξεις τα πράγματα στην χώρα ένα μέτωπο υπάρχει, εμείς έχουμε μέτωπο με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Ακολούθως υπογράμμισε ότι το κρίσιμο για τις εκλογές είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να αθροίζουν ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση και να δίνουν προϋποθέσεις για κυβέρνηση». Για τον κ. Γεωργιάδη που δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια και ότι οι πολίτες του ζητούν σέλφι είπε ότι «δεν μπορεί να σχολιάσει κανείς κάτι στη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, δείχνει ότι ζουν σε άλλο κόσμο».

Επισημαίνεται, ότι και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ατολμία.  Δήλωσε ότι «οι συνεχείς παλινωδίες της κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα νέα μέτρα υγειονομικής προστασίας, βάζοντας την κοινωνία σε μεγάλο κίνδυνο».

Επισήμανε ακόμα, ότι  «η στήριξη του ΕΣΥ παραμένει ανεπαρκής, όπως όλοι γνωρίζαμε, αλλά και επιβεβαίωσε η Έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα. Η εμβολιαστική κάλυψη είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την κοινωνία και οδηγώντας σε τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές καθημερινά. Χρειάζεται άμεσα ξεκάθαρο σχέδιο, μέτρα που θα εφαρμόζονται και έλεγχοι. Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνει οποιοδήποτε πολιτικό κόστος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι