Από τις αγκαλιές στην “επικίνδυνη” συγκατοίκηση

Από τις αγκαλιές στην “επικίνδυνη” συγκατοίκηση

του Μένιου Τασιόπουλου  – 

Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Παρίσι, όπου βραβεύθηκε για το «πολιτικό σθένος» του. Το σθένος του, πάντως, βρίσκεται σε δοκιμασία, λόγω της υπόθεσης πώλησης πολεμοφοδίων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία. Με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας είναι κάτι περισσότερο από δικαιολογημένα.

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε, φρονίμως σκεπτόμενο, αποφύγει επιμελώς για δύο εβδομάδες να αναμιχθεί στην υπόθεση. Είχε αφήσει τον κ. Καμμένο να αιτιολογήσει τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις μεθοδεύσεις του. Όμως μετά την επιλογή Τσίπρα  να ζητήσει την μετάθεση της συζήτησης της  επερώτησης των βουλευτών της αντιπολίτευσης  τα δεδομένα αλλάζουν.

Ακόμα και αν ο πρωθυπουργός καλύψει τον υπουργό Αμύνης και εταίρο του, η κάλυψη θα είναι προσχηματική. Στα ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία πώλησης του πολεμικού υλικού προς την Αραβία δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις. Είναι εμφανής η προσπάθεια του κ. Καμμένου να χειριστεί τη διακρατική συμφωνία, σαν να είναι μια συμφωνία με ενδιάμεσο τον κ. Παπαδόπουλο.

Στη Βουλή θα υπάρξει, βεβαίως, κόντρα, αλλά δεν αναμένεται κάτι περισσότερο. Όλα δείχνουν πως ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να κυβερνά εκβιαζόμενος από τον κυβερνητικό εταίρο του και πληττόμενος πανταχόθεν. Εάν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται να φθάσει στις κάλπες εν μέσω σκανδαλολογίας και με τραυματισμένο κύρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι