Από το αυτί και στην Επιτροπή

Από το αυτί και στην Επιτροπή

Καταθέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στο τέλος Ιανουαρίου, αποφάσισε να ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην πρώτη συνεδρίασή της με το νέο έτος, η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να ζητήσει από την ολομέλεια νέα παράταση των εργασιών της, μέχρι τις 20 Απριλίου, καθώς μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ θα ανοίξει το κεφάλαιο της Novartis.

Κατά τη έναρξη της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, αναφέρθηκε στον πρόσφατα εκλιπόντα δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη. Ζήτησε μάλιστα από τα μέλη της Επιτροπής «να είναι προσεκτικοί όταν αναφέρονται σε πρόσωπα, καθώς για το πρόσωπο του δημοσιογράφου είχαν γίνει εντός της Επιτροπής πολλές και άδικες αναφορές».

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ακόμη ότι και στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής, «λίγες μέρες πριν το θάνατό»  του δημοσιογράφου είχε «είχε έλθει στην Επιτροπή ένα έγγραφο του υπουργείου Υγείας σχετικά με υπερωρίες που φερόταν ότι είχε εισπράξει (ο δημοσιογράφος), χωρίς ωστόσο, να διευκρινίζεται το εργασιακό καθεστώς του Βασίλη Μπεσκένη στο υπουργείο Υγείας, καθώς ουδεμία σχέση είχε με το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί σύμβαση ως συνεργάτης στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη».

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «λυπηρό γεγονός» και κάλεσε όλο το Σώμα να «αναλογιστεί τα λόγια και τις πράξεις του», ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, χαρακτήρισε «ατυχή την τοποθέτηση»  Μηταράκη και πρόσθεσε ότι κανένας στην επιτροπή δεν στοχοποίησε τον εκλιπόντα δημοσιογράφο.

Ο Αβραμόπουλος, τα φυλλάδια και η προμήθεια νερού  

Εντωμεταξύ, στην κατάθεσή του, ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Γιάννης Πιερουτσάκος υποστήριξε ότι το κέντρο προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στην πατρίδα και ισχυρίστηκε ότι «η διετία 2007-2009 ήταν πολύ δύσκολη από πλευράς επιδημιών και έπρεπε, με κάθε τρόπο, να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός».

Σε ότι αφορά το θέμα του κτιρίου υποστήριξε ότι οι προδιαγραφές ήταν τέτοιες, καθώς «δεν προοριζόταν μόνο για το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά για την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας», είπε ότι η προκήρυξη δεν ήταν φωτογραφική και σημείωσε: «Το θέμα το χειρίστηκε ο κ. Αβραμόπουλος με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας που είχε συγκεκριμένες προδιαγραφές. Όταν ήλθε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου το θεώρησε ασύμφορο και το έκοψε και τελικά πήγε ή στη Ρωσία ή στη Βουλγαρία».

Για τα φερόμενα ως «εικονικά τιμολόγια» είπε ότι η εμπλεκόμενη εταιρεία ήταν νόμιμη, πρόσθεσε ότι «το 95% των τιμολογίων ήταν για τη γρίπη και για ενημέρωση του κοινού, μέσω ενός τετράπτυχου φυλλαδίου». Ισχυρίστηκε ότι «όλα ήταν σε γνώση του υπουργού κ. Αβραμόπουλου». Υποστήριξε ακόμη ότι «όλα τα αποδεικτικά στοιχεία υπήρχαν στα λογιστήρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά από τις μετέπειτα επιδρομές χάθηκαν».

Στην συνεδρίαση προκλήθηκε ένταση, όταν ο πρώην πρόεδρος ρωτήθηκε «αν είχε συναλλαγή με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο γιός του». Ο κ. Πιερουτσάκος  απάντησε ότι ουδέποτε διόρισε το γιο του σε κάποια  θέση και ότι «συμμετείχε ως κάτοχος εταιρείας που προμήθευε νερά, σε διαγωνισμό».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx