Από τον Σαρζετάκη το 1963 στην Τουλουπάκη το 2020

Χρήστου Δημήτρης
5265
Από τον Σαρζετάκη το 1963 στην Τουλουπάκη το 2020, Δημήτρης Χρήστου

Με επιστολή του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Δεν χρειαζόταν να μας ενημερώσει για τους λόγους! Ήταν ολοφάνεροι. Αφού δεν κατάφεραν να εκπαραθυρώσουν την κ. Τουλουπάκη από τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, αφού συνάντησαν την αντίδραση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών να της αποσπάσουν την υπόθεση και να την δώσουν σε εφέτη ανακριτή, κατήργησαν όλη την ενοχλητική για την πολιτική εξουσία, εισαγγελία για τη Διαφθορά!

Ενδιαμέσως διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι της κ. Τουλουπάκη, όχι για να αναζητήσουν και να κλέψουν κοσμήματα, αλλά για να αποσπάσουν το περιεχόμενο του υπολογιστή της, άλλα ενδιαφέροντα έγραφα, προσωπικά στοιχεία όπως ιατρικές εξετάσεις και φωτογραφίες. Τίποτα το σπουδαίο κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που εκτίμησε ότι «ήταν μια απλή διάρρηξη» που σημαίνει πως δεν αξίζει τον κόπο να την ψάξουν!

Και έτσι κλείνει η θλιβερή ιστορία για το πολιτικό προσωπικό που εδώ στην Ελλάδα, συμμετείχε, ανέχθηκε και τελικά συγκάλυψε, ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο το οποίο πιστοποιήθηκε επισήμως από τις αμερικανικές αρχές. Μάλιστα πριν λίγες μέρες η γαλλική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλλε στη Novartis πρόστιμο 385 εκατ. ευρώ για νόθευση ανταγωνισμού σχετικά με το φάρμακο Lucentis, που αθέμιτα προωθούσε έναντι του πολύ φθηνότερου Avastin. Εδώ όμως δεν είναι Αμερική. Ούτε Γαλλία, ούτε Ευρώπη, ούτε ίσως Βαλκάνια. Ακόμα και επί ΕΡΕ και ανακτόρων το 1963, ο Σαρτζετάκης κατάφερε να ολοκληρώσει την υπόθεση Λαμπράκη!

Η συνεργασία Novartis με "Έλληνες αξιωματούχους"

Βρισκόμαστε σήμερα το 2020 μπροστά σε ένα σκάνδαλο το οποίο πιστοποιήθηκε από τις αμερικανικές με ένα τεράστιο πρόστιμο στην Novartis μετά την ομολογία της ίδιας της εταιρείας πως «για τις αθέμιτες πρακτικές της συνεργάστηκε με Έλληνες "αξιωματούχους" που ήταν αρμόδιοι για τη διαμόρφωση των τιμών στα φάρμακα». Με το όρο Έλληνες αξιωματούχοι δεν εννοούσαν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς είπε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Εννοούσαν τους γιατρούς, διευκρίνισαν! Μα είναι οι γιατροί αξιωματούχοι; Δεν έχει καμιά σημασία. Άλλωστε τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν άσκησαν κανένα έλεγχο στην εξουσία.

Συνέχισαν να την στηρίζουν και να παραπλανούν την ελληνική κοινή γνώμη. Αλλά και αν δεχτούμε ότι είναι εμπλεκόμενοι μόνον γιατροί. Πρόκειται να γίνει καμιά έρευνα για να λογοδοτήσουν για την ζημιά που προκάλεσαν σε βάρος του Δημοσίου και των ασθενών πολιτών που πλήρωναν ακριβότερα τα φάρμακα της προνομιούχου εταιρείας;

Όταν αποκαλύφθηκε επαγγελματική σχέση του ιατρού, συζύγου της ανακρίτριας Ράϊκου στην υπόθεση Novartis και η σύζυγος διαμαρτυρήθηκε, πως ήταν μια απλή επιστημονική συνεργασία με μικρή συμβολική αμοιβή και έχει τις αποδείξεις, αυτές (οι αποδείξεις) όταν κλήθηκε να τις παρουσιάσει, χάθηκαν είπε, διότι πλημμύρισε το σπίτι της και τις κατέστρεψε!
Και αυτή η κυρία που δεν στάθηκε ικανή να διερευνήσει την υπόθεση απόκρυψης της Λίστας Λανγκάρντ, προήχθη μετά την δίωξη της πολιτικής εξουσίας στην κ. Τουλουπάκη! Συνθήκες Κολομβίας σε μια χώρα της ΕΕ την οποία η κυβέρνηση προστατεύει τις παρανομίες της και τα συμφέροντα των οικογενειών που την στηρίζουν.

Θλιβερές εξελίξεις για την δημοκρατία και την ισονομία

Πείτε σας παρακαλώ, αυτή η χώρα, η πατρίδα μας εν προκειμένω, μπορεί σε αυτές τις συνθήκες χρεοκοπίας και παγκόσμιας ύφεσης να διαπρέψει και να πρωταγωνιστήσει στην νέα εποχή των τεχνολογικών και επιστημονικών καινοτομιών. Προετοιμάζουν μήπως την ελληνική παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας, όταν καταργούν κάθε δραστηριότητα που οξύνει τα ερωτήματα και την εφευρετικότητα, οδηγώντας τους νέους να αποδεχτούν το σκοταδιστικό δόγμα "πίστευε και μη ερεύνα";
Θλιβερές εξελίξεις για τη Δημοκρατία. Μας το λένε με θράσος.

Δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο και τις επαγγελματικές ευκαιρίες. Οι ενεχόμενοι στο σκάνδαλο όπως και σε πολλά άλλα, απηλλάγησαν χωρίς να αποδείξουν ότι επρόκειτο για σκευωρία. Τι θλιβερή σύγκριση, να δραπετεύει ο μέχρι χθες βασιλιάς της Ισπανίας, ο "γαμπρός μας" Χουάν Κάρλος στο Ντουμπάι για να μη συλληφθεί για οικονομική διαφθορά, και εδώ, οι κατηγορούμενοι πολιτικοί να ανοίγουν σαμπάνιες, που ξεφορτώθηκαν την εισαγγελέα που τους ερευνούσε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.