ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρκεί μία χιονοθύελλα για να ρίξει την κυβέρνηση;

Αρκεί μία χιονοθύελλα για να ρίξει την κυβέρνηση;, Μάκης Γιομπαζολιάς
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μπορεί αυτή η απίστευτη χιονοθύελλα, με το άθλιο μείγμα κυβερνητικών α(προ)νοησιών, να κάνει ό,τι δεν έκαναν η πανδημία και η ακρίβεια; Να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Θεωρητικά ναι, θα μπορούσε. Σίγουρα, η κυβερνητική αξιοπιστία και ικανότητα (;) έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Όμως οι κυβερνήσεις, όταν κινδυνεύουν, δεν κάνουν εκλογές, αν δεν έχει εξαντληθεί η θητεία τους. Το πολύ ανασχηματίζονται. Για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο. Και όταν έρθει η ώρα των εκλογών; “Θαααα δούμε”, λένε..! Σημειώστε αυτά:

  • Ο χιονιάς θα φύγει. Και η οργή από τις κυβερνητικές αβελτηρίες δεν θα εξαφανιστεί βεβαίως, αλλά θα εξασθενήσει. Μετά από καιρό, θα θυμόμαστε την κακοκαιρία “Ελπίδα” ( όνομα κι αυτό!) όσο και όπως θυμόμαστε την περυσινή “Μήδεια”.
  • Η πανδημία θα κοπάσει μετά από κάποιες εβδομάδες, λένε. Εκατό νεκροί την ημέρα και δημοσκοπική πρωτιά της κυβέρνησης, δεν το λες και μείζον πρόβλημα της. Προ χιονιά βεβαίως. Προσεχώς, θα δούμε…
  • Η ακρίβεια όμως ήρθε για να μείνει, εν όλω ή εν μέρει. Το θέμα είναι, εάν το “φούντωμα” της και οι καταλυτικές συνέπειες της θα συμβούν πριν από τις εκλογές, ή θα αφεθούν για μετά από αυτές.

Για όλα αυτά, που όλα μαζί προκαλούν κυβερνητικό βέρτιγκο, οι πρωτοβουλίες, καλές ή κακές, ανήκουν πάντως στην κυβέρνηση. Την τραυματισμένη έστω. Αυτό το σύστημα έχουμε. Χιλιάδες πολίτες καταταλαιπωρήθηκαν. Και πολλοί παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στο παγωμένο χιόνι βασικών οδικών αρτηριών, κυρίως της Αττικής. Βγάλτε συμπέρασμα τώρα!

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι